Sun05262024

Poslednja izmena:02:40:23 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Zimska fantazija u Novom Sadu 2021

Zimska fantazija u Novom Sadu 2021

  • PDF

            Zima u Novom Sadu jednako je bajkovita sa snegom i bez njega, jer je čarobni grad sa starim zdanjima u ovo doba prelepo okićen, a pritom obiluje romantičnim i uzbudljivim lokacijama, dostupnim posetiocima čak i u ovim specifičnim, neizvesnim vremenima.

Novi Sad je večita inspiracija umetnicima, pesnicima, slikarima, piscima, muzičarima... Grad koji svojim ritmom odudara od užurbanog, haotičnog gradskog vremena kao da vas grli i izmešta iz momenta u kom se nalazite. Ovde prosto ne možete, a da ne zastanete, udahnete mir, "osetite" istoriju i, bar na čas, napravite predah od svega što vas opterećuje, plaši ili vas tera da jurite.
            Dobra vest je da možete rezervisati povoljan smeštaj u Novom Sadu, ukoliko iskoristite specijalnu ponudu za decembar Plati dve noći – Ostani tri, u okviru kampanje kojoj se pridružio veliki broj hotela!
            Ukoliko vas zimska atmosfera i praznični duh inspirišu, preporučujemo vam da učestvujete ufoto konkursu „Zimska fantazija u Novom Sadu – Biramo najlepše zimske fotografije“, koju organizuje Turistička organizacija Grada Novog Sada (TONS).Vredne nagrade njihovih darodavaca čekaju autore najzanimljivijih fotografija, koji mogu napraviti nove ili poslati svoje stare uspomene iz snežnog Novog Sada.
            Evo nekih sugestija za mesta na kojima provereno možete napraviti odlične fotke, a pritom se super provesti i doživeti nešto novo i nesvakidašnje!
                        Centar grada je neizostavan u svakom obilasku nekadašnje Neoplante. Iako ne možemo masovno da se družimo na Winterfestu ili kližemo u Ledenoj šumi kao prethodnih godina, Nova godina ipak nije otkazana - zimske čarolije se već sada osećaju u vazduhu! Novogodišnja rasveta već uveliko krasi centar grada, te magične praznične atmosfere ne manjka. Doživite svoju bajku pod pedivnim zvezdanim svodom u Zmaj Jovinoj ulici, jednoj od najlepših i najživahnijih ulica u gradu. Naravno, možete ostati i na širokom trgu Slobode, jer Crkva Imena Marijinog, Gradska kuća i ostala zdanja predstavljaju jedinstven ambijent za pravljenje lepih fotografija.
Grad sa dušom skriva i jedan od najlepših novosadskih parkova - čuveni Dunavski park. Obavezno prošetajte njime, zabeležite po koju fotografiju na ovom mestu i sa osmehom se prisećajte prelepih uspomena.
                        Još jedan sinonim za uzbudljivo i romantično je Petrovaradinska tvrđava. Stari zidovi od crvene cigle, kamene kapije i tuneli popločani kaldrmom, mistične stepenice, stari krovovi i raznobojne građevine stalno su nadahnuće, kako umentnicima, tako i svim drugim posetiocima ovog jedinstvenog zdanja... Sa zidina tvrđave pruža se i veličanstven pogled na ponaramu grada, njegove bulevare, građevine i tornjeve crkava i Sinagoge. Ovde ćete uvek naći zanimljive i lepe uglove za fotografisanje, a kada ovekovečite trenutke kod Starog sata i vidikovca, zađite i u druge delove tvrđave. Samo nebo je granica vašoj mašti kada se latite kamerice na ovom mestu koje šapuće hiljade priča, tajni i legendi...
            Nacionalni park Fruška gora je, takoreći, odmah nadohvat nogu. Avanturisti i ljubitelji prirode koji vole da šetaju šumom biće oduševljeni kada obuju planinarske cipele i krenu u istraživanje i pustolovinu. Bez imalo preterivanja, možemo reći da se Fruška gora zimi obilazi sa jednakim uživanjem kao i leti. Telefon ili fotoaparat odmah izvadite iz ranca, neka bude pri ruci, jer ćete i ovde na svakom koraku naići na inspiraciju za fotografisanje.
            Ne, nisu neophodne žurke i festivali da bi se Novi Sad doživeo u punom svetlu. Naprotiv, upoznajte ga ovako primirenog i tihog, možda ćete tako lakše i osetiti njegov poseban duh. A jednom, kad ponovo počnu razna divna događanja kojima ovaj grad inače obiluje, vratićete se da doživite i taj segment. Jer, nema onog koji ne poželi da se vrati!
Upravo sada je idealan trenutak da iskusite jednu šarmantnu, smirujuću i posebnu - pravu novosadsku zimu!
            Sve informacije o smeštaju, znamenitostima, restoranima, prevozu i druge detalje možete naći na sajtu: www./novisad.travel.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com