Sun07212024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Razgovori na temu osnaživanja i unapređenja turizma u Vojvodini

Razgovori na temu osnaživanja i unapređenja turizma u Vojvodini

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

            Pojedinačni i zajednički planovi i projekti, predstojeće aktivnostima u narednoj godini, kao i iznalaženje načina za pomoć i podršku sektoru turizma, jednoj od najugroženijih privrednih grana u aktuelnoj globalnoj krizi izazvanoj širenjem virusa Covid-19, bili su tema razgovora održanog između pokrajinskog sekretara za privredu i turizam, dr Nenada Ivaniševića, i direktorice Turističke organizacije Vojvodine, dr Nataše Pavlović.

            Sekretar Ivanišević je tokom susreta istakao neophodnost zajedničkog delovanja na svim poljima u okviru postojećih resora, na zajedništvo, saradnju u prevazilaženju kriza, kako bi iz nje izašli spremni.
            - Poseta ima za cilj da zajedno kreiramo mere i konkurse koje će Sekretarijat raspisati početkom sledeće godine. U predlogu budžeta koji bi trebalo da se usvoji u pokrajinskoj Skupštini, opredelili smo oko 200 miliona dinara za podsticaje u okviru programa turizma. Sama činjenica da je budžet Sekretarijata povećan za čak 66 odsto, pokazuje da Pokrajinska vlada prepoznaje potrebu da se u narednoj godini pomogne privreda, ali i turizam na najbolji mogući način - rekao je sekretar, dodavši da Sekretarijat planira da udruži sredstva sa Razvojnim fondom i Garancijskim fondom AP Vojvodine, te time kreirati čitav niz mera za održanje i unapređenje privrede.
            Ivanišević se nadovezao da bi Sekretarijat zajedno sa TO promovisao sve to što Vojvodina nudi, posebno ono što je i karakteristika ovih prostora, a to su odmori sa dušom. Isto tako, trebalo bi uvek slušati reč struke iz turističkih organizacija kako Vojvodine, tako i lokalnih samouprava, jer oni su ti koji u ovom polju mogu mnogo da pruže.
            Direktorica TO Vojvodine, dr Nataša Pavlović, je rekla da su turističke delatnosti zabeležile pozitivne rezultate i statistiku u letnjim mesecima tekuće godine.
            - Ova godina je za sve teška, ali bi svakako trebalo da budemo zadovoljni sa postignutim kada se uporedimo sa vodećim svetskim destinacijama. Trebalo bi nastaviti sa radom, pogotovo kada je reč o digitalnim sadržajima, sa kojima je započela TO, a uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam. Ono što je značajno uticalo da dolazak domaćih turista jesu subvencije putem sistema vaučera, koje je sprovelo resorno ministarstvo, ali i kampanja „Odmor na vojvođanski način“, što je u mnogome doprinelo da turizam zabeleži pozitivne rezultate, posebno u avgustu i septembru - istakla je direktorica.
            Razgovaralo se i o mogućnostima unapređenja postojeće mreže lokalnih turističkih organizacija, ali i o osnivanju turističkih organizacija u onim jedinicama lokalne samouprave gde do njihovog osnivanja do danas nije došlo. Pružanjem finansijske, ali i logističke podrške, kao i podrške u smislu koordinacije, posredovanja i marketinga, Sekretarijat i TOV će u narednom periodu kreirati adkvatne mere podrške lokalu, što će zajedno činiti znatno osnaženu mrežu turističkih poslenika na teritoriji AP Vojvodine.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com