Thu07252024

Poslednja izmena:07:58:03 PM

Back TURIZAM ZDRAVSTVENI TURIZAM Ponovo radi Merkur u Vrnjačkoj Banji

Ponovo radi Merkur u Vrnjačkoj Banji

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Specijalna bolnica Merkur nije više u režimu COVID bolnice i počela je da normalno prima goste od 18. januara 2021. godine. Očekuje se veliki broj dijabetičara koji u 2020. godini nisu stigli na uobičajeni tretman u Vrnjačkoj Banji dok je Merkur bio u režimu COVID bolnice

            Specijalna bolnica Merkur iz Vrnjačke Banje 8. januara 2021. godine otpustila je poslednje pacijente obolele od virusa korona i time zvanično izašla iz režima rada COVID bolnice. To znači da su od 18. januara svi kapaciteti Merkura ponovo dostupni za odmor, uživanje i lečenje, kako gostima koji boravak plaćaju sami, tako i pacijentima koji na boravak dolaze o trošku fonda.
            U Merkuru je sve urađeno na obnavljanju redovnih poslovnih procesa, kao i pripremi za početak rada i uobičajeni prijem gostiju. Izvršena je kompletna dezinfekcija prostora po preporukama Kriznog štaba, uz podršku stručnjaka Zavoda za javno zdravlje Kraljevo i infektologa Zdravstvenog centra Studenica, koristeći i iskustvo ruskog tima za dezinfekciju objekata koji su dezinfekciju obavili kada je Merkur izašao iz Covid režima u maju 2020.
            Po planu imunizacije Ministarstva zdravlja RS i Zavoda za javno zdravlja Batut, zaposleni u Merkuru imaće mogućnost vakcinacije u prvom krugu, čime će se dodatno povećati bezbednost gostiju. Deo zapoelnih radnika Merkura već je primio vakcinu protiv COVID-a.
            kontinuirano je radi na informisanju pacijenata, starih i potencijalno novih gostiju o ponovnom početku redovnog rada, kao i rezervacija koje su pristigle tokom perioda rada u COVID režimu.
            Iz Merkura poručuju da su iskustva iz rada u Covid režimu garancija da je rizik od virusa u Merkuru sveden na minimum i da u ovom trenutku nema bezbednijeg turističkog objekta u regionu.

S poštovanjem
Bojana Beljić, PR
Specijalna bolnica za lečenje i rehabilitaciju “Merkur”

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com