Thu12072023

Poslednja izmena:11:36:23 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu na Petrovaradinskoj tvrđavi

Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu na Petrovaradinskoj tvrđavi

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Novi Sad će od 12. do 15.08. 2021. godine biti domaćin Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu. Očekuje se da na ovom takmičenju zakazanom na Petrovaradinskoj tvrđavi, mestu na kome je pre 20 godina nastao i svetsku slavu stekao muzički festival EXIT,  učestvuje između 450 i 500 biciklista iz 44 evropske zemlje. Događaj će medijski  pokriti Jurovižn, a takmičenje će biti uživo prenošeno preko Jurosporta.

Evropsko prvenstvo u planinskom biciklizmu organizuju Biciklistički savez Srbije, Vojvođanska asocijacija biciklističkih klubova i Biciklistički klub "Novi Sad". Punu podršku ovoj manifestaciji daće Pokrajinska vlada i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, uz Grad Novi Sad i Ministarstvo omladine i sporta, kao i brojne druge organizacije.
            Ovo je potvrđeno i na nedavno održanom sastanku Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu Daneta Baste i generalnog sekretara Evropske biciklističke federacije Enrika dela Kazo održanom u Pokrajinskoj vladi povodom organizacije Evropskog prvenstva u planinskom biciklizmu. Oba sagovornika izrazila su uverenje da će Srbija i Novi Sad, iako po prvi put organizatori jednog ovakvog takmičenja, sve uraditi na najbolji mogući način i uz to biti dobri domaćini gostima iz cele Evrope. Biće to još jedna prilika za popularizaciju ovog sve zastupljenijeg sporta u našoj zemlji, ali i da se Novi Sad i Srbija predstave svetu na najlepši mogući način i da i ovoga puta potvrde reputaciju destinacije poznate ne samo po dobrim sportistima već i po kvalitetnoj organizaciji i tradicionalnom gostoprimstvu.
            Sastanku u Pokrajinskoj vladi prisustvovali su i podsekretarka u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu Aranka Binder, direktor Evropskog prvenstva Nemanja Vajs, član Organizacionog odbora Evropskog prvenstva Stefano Bertoloti, generalni sekretar Balkanske biciklističke unije Marko Pročikević i član Organizacionog odbora EP Dušan Gojić.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com