Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM PLANINSKI TURIZAM Ambasadori Egipta i Češke u poseti Zlatiboru

Ambasadori Egipta i Češke u poseti Zlatiboru

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Povodom otvaranja „Gold Gondole“ na Zlatiboru, koja spaja centar Zlatibora sa planinskim vrhom Tornik i predstavlja najdužu gondolu tog tipa na svetu, u poseti Zlatiboru boravili su ambasadori Arapske Republike Egipta i Češke Republike u Srbiji.

            Ambasadri su pored vožnje gondolom boravili na ski-centru Tornik, dok je Turistička organizacija Zlatibor organizovala izlete do Stopića pećine i gostiljskih vodopada.
            - Srbija poseduje izvrsne potencijale za turizam i veoma je hrabro nastaviti ulaganja u ovim vremenima pandemije. Vreme koje nam dolazi potraživaće nove ideje za oporavak svih grana privrede, a posebno turizma i zato bismo trebali zajedno razmatrati nove modele dodatnog aktiviranja u ovom sektoru - rekao je Nj.E. ambasador Republike Češke, Tomaš Kuhta, kome je tokom obilaska Stopića pećine prezentovan značaj čeških speleologa, koji su jedini uspeli da istraže pećinu od ulaza do ponora trnavskog potoka i po čijim je nacrtima iz osamdesetih godina nastavljeno dalje istraživanje i uređenje Stopića pećine.
            - Egipat i Srbija imaju tradicionalno iskrene i prijateljske odnose. Prošle godine, Egipat je po prvi put učestvovao na Sajmu turizma kao država partner i nastaviće da ostvaruje ambiciozne planove kada je ekspanzija turizma u pitanju. Srećan sam što smo uspeli da prenesemo poruku da Srbiju od mora avionom deli gotovo isto vreme koliko do skijanja na Zlatiboru automobilom - izjavio je Nj.E. ambasador Arapske Republike Egipat u Srbiji, Amr Alguvejli, misleći na ostvarenu komunikaciju i predloge saradnje egipatskih investitora sa opštinom Čajetina u oblasti zdravstvene nege koja uključuje centar „Čigota“ i slične specijalizovane wellness centre na Sinaju.

Izvor: www.zlatibor.org.rs

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com