Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Nagrađeni najbolji studenti Univerziteta u Novom Sadu u školskoj 2019/2020

Nagrađeni najbolji studenti Univerziteta u Novom Sadu u školskoj 2019/2020

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 6
  • Sledeća

            Maša Rapajić sa Medicinskog fakulteta  najbolji je student Univerziteta u Novom Sadu u školskoj 2019/2020. Nagrada se dodeljuje u vidu sertifikata i novčanog iznosa od 200.000 dinara, a tradicionalni finansijski pokrovitelj je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost. Osim Nagrade za najboljeg studenta Univerziteta u školskoj 2019/2020., Maša Rapajić je i student generacije u oblasti medicinskih nauka.

            Ljubica Brenjo sa Prirodno-matematičkog fakulteta je student generacije u oblasti prirodno-matematičkih nauka.
            Sara Joksović sa Tehnološkog fakulteta je student generacije u oblasti tehničko-tehnoloških nauka. Sara je osnovne akademske studije završila na ovom fakultetu.
            Bojan Rašković sa Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja je student generacije u oblasti društvenih nauka.
            Jelena Vesić sa Filozofskog fakulteta je student generacije u oblasti humanističkih nauka.
            Katarina Milutinović sa Akademije umetnosti, poslednji je nagrađeni student generacije u školskoj 2019/2020.
            Andrijana Pantić, Iva Dimitrijević, Valerija Vuksanović, AndrejaBalaž i Ilija Stanković, studenti Akademije umetnosti, zaslužili su priznanja za vrhunske rezultate postignute na evropskim i svetskim takmičenjima u školskoj 2019/2020.
            Mihailo Ilić, koji je na Prirodno-matematičkom fakultetu završio osnovne akademske studije, dobitnik je nagrade „Aleksandar Saša Popović“.
            Odluku o dobitnicima ovogodišnjih nagrada i priznanja doneo je Senat Univerziteta u Novom Sadu, a najuspešnijim pojedincima ista su uručena na svečanosti održanoj u četvrtak, 28. januara 2021. u holu Pokrajinske vlade. Pozdravljajući prisutne, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević, rekao je da su nagrađeni studenati prepoznati po kvalitetu nastavno-naučne delatnosti, ali i po svojim kulturnim, sportskim i humanitarnim aktivnostima.
            - Reč je o ličnostima koje su, već sada svesne svoje misije, nezavisne, slobodne i odgovorne. Studenti nisu samo vredno učili, već su radili na kreiranju ambijenta koji govori da su iznad svega stvaralačka bića spremna da sve svoje kvalitete podrede široj društvenoj zajednici - kazao je sekretar Milošević, i dodao da imati prosek deset u toku studiranja predstavlja savršenstvo talenta i rada i da zato svima koji su u tome uspeli od srca čestita.
            Govoreći o dobitnicima priznanja za vrhunske rezultate postignute na evropskim i svetskim takmičenjima koja su uručena studentima Akademije umetnosti, Milošević je rekao da bi sva naša razmišljanja o pravu, ekonomiji, slobodama i demokratiji bilo lakše razumeti ako bismo ih posmatrali kroz prizmu lepote, kao savršenstva samog po sebi.
            - Onaj ko gleda ili osluškuje lepotu, on veruje u univerzalne vrednosti. Zato preporučujem da se svi mi više bavimo lepotom, a time i našom izvesnijom budućnošću.    Osvrćući se na Nagradu „Aleksandar Saša Popović“, koja se dodeljuje u znak sećanja na jednog od najboljih studenata i asistenata Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu, koji je kao rezervista Vojske Jugoslavije poginuo u NATO bombardovanju, Milošević je kazao:
            - Treba biti zahvalan pojedincima koji su svojom žrtvom ugrađeni u temelje slobodne, nezavisne i stvaralačke Srbije. Sećanjem na njih izražavamo ponos i zahvalnost najboljima među nama, spremnima da znanjem i čašću brane svoju otadžbinu.

Izvor: PS za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com