Tue04162024

Poslednja izmena:09:06:30 AM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO TIM-COP DOO Temerin laureat prestižne godišnje nagrade Privredne komore Vojvodine

TIM-COP DOO Temerin laureat prestižne godišnje nagrade Privredne komore Vojvodine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Kompanija TIM-COP DOO iz Temerina dobitnik je godišnje nagrade PKV „Kosta Mirosavljević“ za uspešno poslovanje i postignute vrhunske rezultate u oblasti industrije za 2020. godinu.

            Preduzeće TIM-COP iz Temerina osnovano je 1992. godine. U početku je fokus bio na ugradnju elektroopreme da bi 1998. preduzeće osvojilo i proizvodnju elektrokomponenti.
            - Osnovna ideja je bila da uđemo u energetiku i da se bavimo ozbiljnijim poslom kada je u pitanju elektrotehnika, a ono što je nama kao preduzeću davalo mogućnost da budemo bolji, konkurentniji od potencijalne konkurencije, je to što smo stalno ulagali u proizvodnju delova i proizvodnju opreme u ugradnju u elektroenergetske sisteme. To nam je onda otvaralo mogućnosti da budemo konkurentniji i sa cenom i sa rokovima izgradnje. Tako smo bili brži od konkurencije i na tome smo insistirali sve ove godine - kaže Mijodrag Šljuka, direktor kompanije.
            TIM-COP danas zapošljava više od 260 radnika angažovanih u dve proizvodne divizije: izvornoj elektro, te mašinskoj diviziji koja postoji od 2008. godine. Tokom 2016. godine TIM-COP je otvorio proizvodni pogodon  „Ilandža” u kom se izrađuju različite vrste čeličnih konstrukcija. Proizvodi mašinskog dela ovog proizvodnog pogona namenjeni su kupcima SIEMENS i AMETEK, odnosno evropskom i SAD tržištu. Pogon „Ilandža” opremljen je tehnologijom najnovije generacije sa automatizovanim upravljačkim jedinicama za proizvodnju delova i sklopova manjih i većih gabarita i masa, sa preovlađujućim učešćem CNC sečenja, probijanja/prosecanja, savijanja, zavarivanja, mašinske obrade i antikorozivne zaštite, kao i proizvodnju delova malih dimenzija i masa, ali velikih količina isporuke, sa preovlađujućim učešćem probijanja, prosecanja, presovanja i antikorozivne zaštite.
            Preduzeće sarađuje sa nekoliko velikih svetskih kompanija kao što su SIEMENS i AMETEK, ali je njegova oprema ugrađena i u niz velikih elektroenergetskih sistema poput TE „Nikola Tesla A“ Obrenovac, TE „Obilić“, gasovoda Turski tok...
            - Mi živimo danas nešto što nismo mogli ni da predvidimo, ali ja volim da istaknem da ulganjem, pre svega u stručnu radnu snagu, ulaganjem u opremu, CNC mašine, da je logičan sled da je moralo da dođe do ovako nečega. Uz našu upornost i stručnost radnika koji rade u ovoj firmi dovelo je do toga da je preduzeće došlo do takvih ugovora i takve saradnje.
            U planu TIM-COP-a je kupovina od opštine Temerin parcele koja se prostire na 3,6 hektara, gde bi trebao da bude podignut novi objekat od 25.000 m2, u kojem bi bila instalirana najsavremenija proizvodna oprema.
            - Mašine i alati su neophodno sredstvo za rad, ali bez dobrih i stručnih lljudi, što ja uvek želim da naglasim, ne vidim način za uspeh. Naravno, taj interes mora da bude obostran, i ja moram da čujem njih i oni moraju da čuju mene, i ako to dobro funkcioniše, onda je to najbolji način za uspeh - zaključuje direktor     

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com