Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Završna manifestacija ,,Energija je svuda oko nas 2020’’

Završna manifestacija ,,Energija je svuda oko nas 2020’’

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Završna manifestacija projekta ,,Energija je svuda oko nas 2020.’’, objava rezultata  i dodela nagrada ove godine održana  je online, putem Zoom aplikacije, 21.1.2021. godine  na Fakultetu za ekonomiju i inženjerski menadžment Univerziteta Privredna akademija u Novom Sadu.

            „Energija je svuda oko nas" je projekat koji je po jedanaesti put za redom realizovan u osnovnim i srednjim školama u AP Vojvodini tokom 2020. godine, u suorganizaciji Centra za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike i Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment - FIMEK, kao i uz svesrdnu podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice i građevinske firme „Simprolit".
            Prisutnima na Zoom meeting-u se obratio prof. dr Dragan Soleša, dekan Fakulteta, Milan Kovačević, zamenik pokrajinskog sekretara za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice, prof. dr Slobodan Popov, predsednik Centra  za razvoj i primenu nauke, tehnologije i informatike i autor projekta, Jasmina Pastonjicki, predsednica žirija i Tamara Krstić, direktor marketinga.
            Prof. dr Dragan Soleša je naglasio da FIMEK kroz ovu i slične akcije nastoji da pruži podršku i da svoj doprinos društvenoj zajednici i edukaciji mladih o najvažnijim temama današnjice.
            - Na ovaj način mi nastojimo da motivišemo učenike osnovnih i srednjih škola da se edukuju, da idu dalje, da studiraju i da ulažu dalje u sebe i svoj razvoj - istakao je dekan Soleša.
            Prof.  dr Slobodan Popov je govorio o suštinskoj važnosti ove manifestacije.
            - „Energija je svuda oko nas" je manifestacija koja se odvijala u osnovnim i srednjim školama u AP Vojvodini tokom 2020. godine. Ovim projektom treba da se ukaže da oko nas postoje razni izvori i razne mogućnosti za iskorišćenje energije, a koje do sada nisu iskorišćene.
            S obzirom na to da su rezultati projekta zadovoljili, čak i prevazišli očekivanja, prof. dr Slobodan Popov smatra da svake godine realizacija ovog projekta sve više doprinosi  promociji postavljenog cilja.
            Prvu nagradu je osvojila OŠ ,,Petefi brigada’’ iz Kule i Medicinska škola ,,Stevica Jovanović’’ iz Pančeva dok je nagradu za literarni rad osvojila Jovanka Džakula, OŠ ,,Dušan Vukasović Diogen’’ iz Pećinaca sa mentorom - Milenko Čvorkov.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com