Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Ana Pavlović: Upoznajte planinu Cer na Međunarodni dan turističkih vodiča

Ana Pavlović: Upoznajte planinu Cer na Međunarodni dan turističkih vodiča

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča Ana Pavlović, licencirani turistički vodič, u želji da se što veći broj zaljubljenika u prirodu i ljubitelja planine Cer upozna sa planinskim draguljem i istorijskim gorostasom među planinama, poklanja besplatnu turističku šetnju.

             Ova jedinstvena turistička šetnja je zakazana za nedelju, 21. februar 2021. godine. Mesto polaska su Lipove vode (ispred Planinarskog doma na planini Cer,), a vreme početka ture je u 10:30 časova. Dužina ture je 8km, a predviđena šetnja trajaće 4 sata.
            U nedelju, 21. februara, obeležava se Međunarodni dan turističkih vodiča. Ove godine Svetska federacija turističkih vodiča (World Federation of Tourist Guide Associatons) je  za temu obeležavanja izabrala moto: „Doprinosi ruralnom turizmu kroz kreativno pripovedanje priča”. Na Ceru će se Dan vodiča obeležiti šetnjom kroz predivnu prirodu, posetama vidikovcima i pričom o bogatoj materijalnoj i nematerijalnoj kulturnoj baštini područja planine Cer.
            Ana Pavlović kaže da je za ovu turističku šetnju po Ceru potrebno samo dobro raspoloženje, a za sve ostalo će se pobrinuti Cer.
            - Cer i Vaš turistički vodič Vas očekuju. Svi ste dobrodošli - porućuje strastveni zaljubljenih u Cer i istoriju i tradiciju ovoga kraja Ana Pavlović, uz napomenu da svi učesnici turističke šetnje moraju biti adekvatno obučeni u skladu sa godišnjim dobom (topla odeća i zimske ili planinarske cipele su obavezne). Napominje da restorani na Ceru ne rade, te da učesnici ture treba sa sobom da ponesu hranu, flašicu sa vodom i nešto slatko. Za njih je obezbeđeno gde da popiju kafu, čaj i da se osveže.
            Za sve dodatne informacije zainteresovani mogu da se obrate Ani Pavlović na telefon broj 063 8620 677.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com