Thu03042021

Poslednja izmena:11:37:17 AM

Back REPORTAŽE AKTUELNO Obuka za nastavnike i nastavnice osnovnih i srednjih škola na temu klimatskih promena

Obuka za nastavnike i nastavnice osnovnih i srednjih škola na temu klimatskih promena

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Pozivaju se zainteresoani da se prijave na Obuku za nastavnike i nastavnice na temu klimatskih promena, koju organizuje WWF Adria-Srbija (Svetska organizacija za prirodu), u okviru projekta „Da nam klima štima”, koji podržava Vlada Švedske. Cilj obuke je razvijanje kompetencija nastavnika i nastavnica za primenu interdisciplinarnog pristupa obrazovanju o klimatskim promenama i upotrebu različitih digitalnih alata i interaktivnih tehnika učenja u nastavnim i vannastavnim aktivnostima.

             Kada se kaže klimatske promene, najčešće se pod tim podrazumevaju promene, koje polako, ali sigurno vode ka iscrpljivanju prirodnih resursa. Sva istraživanja ukazuju na to da će, ukoliko se ne preduzmu ozbiljne mere protiv emisije CO2 i ostalih uzroka klimatskih i ekoloških promena, doći do kritičnog rasta siromaštva kako u našoj zemlji, tako i na celoj planeti, što će ugroziti svaku perspektivu ekonomskog i društvenog blagostanja. Jedan od puteva borbe protiv navedenih izazova je uporan i svestran rad na podizanju nivoa znanja, odnosno prosvećivanju građana, koji bi svojim zalaganjem uticali na centre finansijske i političke moći da odgovorno sprovode usvojene strategije usmerene ka ublažavanju i prilagođavanju klimatskim promenama.
            Obuka će se realizovati u periodu od marta do maja 2021. godine. Polaznici/e će se upoznati sa osnovnim principima obrazovanja o klimatskim promenama (online radionice putem Zoom platforme u trajanju od dva dana), a nakon toga će imati priliku da primene naučeno u nastavnoj praksi i podele svoje iskustvo sa kolegama širom Srbije. Prilikom sprovođenja tih aktivnosti učesnicima će biti obezbeđena stručna podrška od strane edukatora/ki i projektnog tima. Po završenoj obuci polaznici će dobiti potvrdu o učešću i realizovanim aktivnostima.
            Konkurs je namenjen svim zainteresovanim nastavnicima i nastavnicama starijih razreda osnovnih škola i mlađih razreda srednjih škola. Svi izabrani kandidati i kandidatkinje će putem e-mail adrese biti obavešteni o tačnom datumu realizacije i detaljnom programu obuke.
            Broj učesnika/ca je ograničen. Putem linka: https://www.wwfadria.org/sr/novosti/vesti/?uNewsID=2190216  možete pristupiti kratkom formularu za prijavu. Rok za prijavu je 28.02.2021.
            Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, nedoumica, više informacija možete dobiti putem kontakta e-mailom na adresu: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .
            Organizatori obuke poručuju: Ako uspeš da svake godine ubediš jednu osobu da bude „klimatski osvešćena”, a ona drugu i tako redom, biće nam potrebno 33 godine da nam “klima štima”.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com

Dodaj komentar