Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Vojvodina Metal Klaster prezentovala projekat SoK u Trsteniku

Vojvodina Metal Klaster prezentovala projekat SoK u Trsteniku

  • PDF

            Vojvodina Metal Klaster održao je u Trsteniku prezentaciju projekta „SoK - sinergija znanja i novo zapošljavanje u konkurentnim MSP". Na Narodnom univerzitetu Trstenik u četvrtak 18. februara 2021. godine od 13 sati predstavljen je ovaj projekat od izuzetnog značaja za metalsku industriju i njenu budućnost. Tom prilikom preduzeća  iz metalskog sektora Trstenika upoznata su sa mogućnostima udruživanja i brojnim podrškama koje projekat pruža.

            Projekat je namenjen kompanijama i MSP metalskog i mašinskog sektora u opštinama  III i IV grupe razvijenosti u Srbiji. Opštine i gradovi u kojima će projekat biti realizovan su Aleksinac, Trstenik, Brus, Kraljevo, Prokuplje, Kuršumlija, Boljevac, Ćuprija, Paraćin, Svrljig, Blace, Žitorađa, Soko Banja, Knjaževac i Despotovac.
            Projektom SoK obuhvaćena su i nezaposlena lica, a cilj je povećati konkurentnost postojećih kompanija/MSP metalskog sektora kroz unapređivannje znanja kao ključnog faktora.
            Kroz ovaj projekat zainteresovane kompanije i mala i srednja preduzeća (MSP) moći će da dobiju niz besplatnih i neophodnih usluga. Među njima su: udruživanje u najznačajniju nacionalnu asocijaciju metalaca u Srbiji, Kancelarija Niš (VMC - Vojvodina Metal Klaster); besplatno učešće na poslovnim susretima sa potencijalnim kupcima/partnerima sa minimum 40 kompanija; besplatno uvođenje jednog od neophodnih ISO standarda; besplatno učešće u programu podrške za razvoj i komercijalizaciju inovacija „ VMC - Inovativni pul“; besplatno učešće u programu podrške poslovanju MSP-„VMC Biznis klinika“; besplatan trening za poslodavce u domenu društvene odgovornosti i rada sa zaposlenima iz društveno osetljivih grupa.
            Za radnike je planirana besplatna obuka za interne proverivače sistema kvaliteta ISO; besplatna obuka za zavarivače prema stvarnim potrebama konkretnih kompanija; besplatna obuka za CNC operatere prema stvarnim potrebama konkretnih kompanija.
            Projekat SoK - Sinergija znanja i novo zapošljavanje u konkurentnim MSP realizuju partneri Vojvodina Metal Klaster iz Temerina, ENECA iz Niša i Udruženje stručnih radnika socijalne zaštite Republike Srbije iz Beograda. Projekat  finansira Kraljevina Norveška preko projekta „Norveška za vas - Srbija".

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com