Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Jelena Trenkić: Dvanaest novih kreditnih linije Razvojnog fonda Vojvodine

Jelena Trenkić: Dvanaest novih kreditnih linije Razvojnog fonda Vojvodine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Jelena Trenkić, šef odeljenja za analizu tržišta, razvoj kreditnih linija i marketing, Sektor za kredite, ispred Razvojnog fonda AP Vojvodine, na online konferenciji u Privrednoj komori Vojvodine (PKV), 19. februara, gde je na dnevnom redu bila rasprava o „Finansiranju poljoprivrede u 2021. godini“ obavestila je o dvanaest novih kreditnih linija Razvojnog fonda namenjenih kako registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima, tako i pravnim licima i preduzetnicima.

            - Za 2021. godinu Razvojni fond Vojvodine opredelio je 2.5 milijarde dinara za sve kreditne linije. Kreditne linije Razvojnog fonda su sa fiksnim kreditnim stopama u rasponu od 1 - 3% na godišnjem nivou, sa periodima otplate od sedam godina sa grejs periodom do čak dve godine. Što se tiče kreditiranja poljoprivrede verujemo da smo pokrili sve. Imamo kreditne linije koje su namenjene raznim investicijama u okviru nekog poljoprivrednog gazdinstva iz kojeg može da se kreditira nabavka nove poljoprivredne opreme, nabavka plastenika, staklenika, višegodišnjih zasada, sistema za navodnjavanje, hladnjača, podnih skladišta, građevinskih objekata za stočarsku proizvodnju...
            Razvojni fond Vojvodine za ovu godinu predviđa i kratkoročne kredite.
            - To su kediti za obrtna sredstva koja su potrebna našim poljoprivrednicima, a imamo i posebne kreditne linije namenjene za kupovinu poljoprivrednog zemljišta, poljoprivredne mehanizacije, nabavku sistema za navodnjavanje iz kanalske mreže, kreditne linije koje su podška IPARD projektima. Pored toga imamo i kreditne linije za razvoj seoskog turizma. Ono što bih posebno naglasila jesu kreditne linije koje su subvencionisane od strane pokrajinskih sekretarijata te su tako kreditne linije namenjene kreditiranju turizma i kreditiranju nabavke novih sistema za navodnjavanje iz kanalske mreže za koje se u celosti refundira uplaćena kamata po ovim kreditnim linijama i one su beskamatne za sve naše korisnike kredita - objasnila je gospođa Trenkić.


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com