Fri03012024

Poslednja izmena:01:58:24 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO Vojvodina Metal Klaster predstavila projekat SoK u Knjaževcu

Vojvodina Metal Klaster predstavila projekat SoK u Knjaževcu

  • PDF

            Vojvodina Metal Klaster predstavila je nedavno projekat „SoK“ preduzetnicima i zaposlenima u metalskom sektoru u Knjaževcu i okolini, koji su tom prilikom upoznati sa mogućnostima udruživanja i brojnim besplatnim podrškama koje pruža - sinergiju znanja i novo zapošljavanje u konkurentnim MSP Vojvodina Metal Klastera.

             Kroz ovaj projekat zainteresovane kompanije i mala i srednja preduzeća (MSP) moći će da dobiju niz besplatnih i neophodnih usluga. Među njima su: udruživanje u u najznačajniju nacionalnu asocijaciju metalaca u Srbiji, Kancelarija Niš (VMC - Vojvodina Metal Klaster); besplatno učešće na poslovnim susretima sa potencijalnim kupcima/partnerima sa minimum 40 kompanija; besplatno uvođenje jednog od neophodnih ISO standarda; besplatno učešće u programu podrške za razvoj i komercijalizaciju inovacija
„VMC - Inovativni pul“; besplatno učešće u programu podrške poslovanju MSP - „VMC Biznis klinika“; besplatan trening za poslodavce u domenu društvene odgovornosti i rada sa zaposlenima iz društveno osetljivih grupa.
            Za radnike je planirana besplatna obuka za interne proverivače sistema kvaliteta ISO; besplatna obuka za zavarivače prema stvarnim potrebama konkretnih kompanija; besplatna obuka za CNC operatere prema stvarnim potrebama konkretnih kompanija.
            Projektom SoK obuhvaćena su i nezaposlena lica, a cilj je povećati konkurentnost postojećih kompanija/MSP metalskog sektora kroz unapređivanje znanja kao ključnog faktora.
            Projekat je namenjen kompanijama i MSP metalskog i mašinskog sektora u opštinama  III i IV grupe razvijenosti u Srbiji. Opštine i gradovi u kojima će projekat biti realizovan su Aleksinac, Trstenik, Brus, Kraljevo, Prokuplje, Kuršumlija, Boljevac, Ćuprija, Paraćin, Svrljig, Blace, Žitorađa, Soko Banja, Knjaževac i Despotovac.
            Projekat SoK - Sinergija znanja i novo zapošljavanje u konkurentnim MSP realizuju partneri Vojvodina Metal Klaster iz Temerina, ENECA iz Niša i Udruženje stručnih radnika socijalne zaštite Republike Srbije iz Beograda. Projekat su podržali: Program Norveška za vas, Republika Srbija, Ambasada Kraljevine Norveške i UNOPS.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com