Tue07162024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Vesti sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu

Vesti sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Dan otvorenih vrata Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo na Prirodno-matematičkom fakultetu je - subota, 13. mart od 9.00 časova. Usled situacije sa pandemijom virusa COVID-19, ovog vikenda PMF vas vodimo na virtuelno druženje i putovanje sa svojim studentima preko Zoom platform. Oni najhrabriji su pozvani da se takmiče na Geoolimpijadi.

            Interesantna naučno-popularna predavanja održaće profesor dr Uglješa Stankov i asistentkinja Dajana Bjelajac, a teme o kojima će pričati su veoma zanimljive. Najpre će vam profesor Uglješa ispričati nešto više o „digitalnom stresu" koji se javlja tokom putovanja i o tome kako da mu se odupremo upotrebom takozvanih „calm” tehnologija, a nakon toga će vas Dajana sprovesti kroz preosvetljene noći u našim gradovima i upoznati sa geografskim alatima pomoću kojih možemo da vratimo zvezde u gradove.
            Deo ovog GEOVIKENDA je GEOOLIMPIJADA u okviru koje će najbolji ostvojiti vredne nagrade!
Agenda događaja:
- 9.00 Prijem učesnika na ZOOM
- 9.20 Zvanično otvaranje i obraćanje rukovodstva DGTH-a
- 9.25 Predstavljanje studijskih programa
- 9.40 Iskustva naših studenata
- 10.45 Pauza
- 11.00 Prof. dr Uglješa Stankov (Turisti i digitalni stres - Kako se izboriti?)
- 11.35 MSc. Dajana Bjelajac (Megalopolisi na nebu i na zemlji)
- 12.05 Zatvaranje ZOOM eGeovikenda
- 12.10 Geoolimpijada
            Registracija je obavezna, a link se nalazi na sajtu Departmana /www.dgt.uns.ac.rs), ili na socijalnim mrežama Departmana /FB, Insta/.
            Ovom prilikom sa Prirodno-matematičkog fakulteta najavljuju i PROBNI PRIJEMNI ISPIT namenjen maturantima srednjih škola u Srbiji i regionu. U saradnji Studentskog parlamenta i Saveza studenata Prirodno-matematičkog fakulteta, a uz podršku svih departmana, probni prijemni ispit će biti održan u nedelju, 28. marta 2021. godine.
            Adekvatnim vidom „predispita" PMF nudi mogućnost zainteresovanim maturantima da provere stečeno znanja iz buduće željene profesije, a ujedno i upoznavanje sa strukturom samog prijemnog ispita koji ih očekuje pri upisu na fakultet. Probni prijemni ispit je besplatan, a prijava je obavezna. Link za prijavu ćete pronaći na sajtu PMF-a (https://www.pmf.uns.ac.rs/), ili na profilima socijalnih mreža.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com