Sun07212024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back KULTURA OBELEŽAVANJA Serbia Fashion Week i TC Promenada kreativno obeležili Dan žena

Serbia Fashion Week i TC Promenada kreativno obeležili Dan žena

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Uz opštu konstataciju da bi svaki dan trebalo da bude posvećen ženama, a ne samo 8. mart, u najvećem tržnom centru u region, novosadskoj „Promenadi”, održana je panel diskusija pod nazivom „Šta bi danas rekla Koko Šanel”, u organizaciji „Serbia Fashion Week”-a. Moderator diskusije čiji je podnaslov „Stil VS trend” bila je voditeljka Mara Skendžić, a među panelistima našli su se istaknuti dizajneri: Suzana Perić, Bata Spasojević i Nataša Perkovski Adžić, potom stilistkinja i dizajnerka Kristina Bekvalac, kao i popularne glumice Jelena Gavrilović i Iva Štrljić.

            Broj onih koji su u „Promenadi”, ali i putem „livestream”-a pratili ovaj panel dovoljno govori koliko je modna publika željna ovakvih konstruktivnih razgovora, kao i modnih događaja uopšte.
            - Nikada nije dobro da se prepustimo stihiji, nego uvek moramo sami da kreiramo način na koji živimo. Sve to utiče na lični stil odevanja koji je izuzetno važan. Uvek moramo da imamo u vidu činjenicu da je stil - kada bez reči govorite o sebi - rekao je modni dizajner Bara Spasojević.
            Glumica Jelena Gavrilović najpre govorila o tome kako izgraditi lični stil, a onda je istakla:
            - Stil je nešto sa čim se rađamo, a kasnije kroz život ga samo brusimo. To nije nešto što može da se nauči. Primetila sam da su žene u Srbiji veoma kreativne i snalažljive, tako da uspevaju lepo da se obuku i da imaju stila, bez obzira na to što ne živimo u zemlji u kojoj nisu visoka primanja.
            Panel diskusiju organizovanu povodim Dana žena pratila je i celodnevna akcija u kojoj su dame bile u prilici da osvoje zanimljive nagrade. Sve lepo stilizovane posetiteljke „Promenade” dobile su na poklon buket cveća, a učesnice nagradne igre koje su imale  najviše sreće u izvlačenju, dobile su platnu karticu TC „Promenada“ u vrednosti od 20.000 dinara i odevne komade najpoznatijih domaćih dizajnera Suzane Perić i Bate Spasojevića i paket proizvoda „Golden Beauty Shop”.
            Nakon što je izrazila zadovoljstvo zbog uspešno održane panel diskusije, predsednica „Serbia Fashion Week”-a Svetlana Horvat je rekla:
            - Najveća istorijska ličnost kada je reč o modi, danas bi nas sigurno upozorila da gradimo, potom i sledimo sopstveni stil i da ne podležemo uticaju trenutnih trendova. Zbog toga je podnaslov ovog panela bio „Stil VS trend”.

Foto: Serbia Fashion Week

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com