Wed04242024

Poslednja izmena:09:23:49 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Privredna komora Vojvodine: Predstavljen konkurs Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam

Privredna komora Vojvodine: Predstavljen konkurs Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Tematski skup„Predstavljanje konkursa Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam“, održan je u utorak, 09. marta 2021. godine, u Privrednoj komori Vojvodine .
            Predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević istakao je da je Privredna komora Vojvodine sa zadovoljstvom prihvatila da bude mesto gde će biti predstavljeni programi podrške privredi na pokrajinskom nivou.

            - Naša svakodnevna saradnja sa Pokrajinskom vladom kao i komunikacija sa privrednicima, u ovim teškim vremenima, opredeljuje nas da učestvujemo i pomognemo u promociji konkursnih linija koje će pomoći,  u ovom slučaju - privredi i turizmu. I merama Vlade Republike Srbije , kroz već treći paket pomoći privredi i građanima koji je u toku, izdvojeno je ukupno oko 8 milijardi evra- rekao je predednik Vučurević
            On je naglasio da se uprkos pandemiji, može reći, a topodaci u AP Vojvodiniipokazuju da industrijska proizvodnja u 2020. godini u odnosu na prethodnu beleži rast od
3 %.
            - Treba istaći i poljoprivredu koja je uspešno iznela posledice pandemije u 2020. beleži se povećanje poljoprivredne proizvodnje 4, 4 % u odnosu na prethodnu godinu.  U ukupnoj spoljnotrgovinskoj razmeni agrara Republike  Srbije u 2020. godini učešće AP Vojvodine čini 41, 5 %. Zaposlenost je povećana za 2, 2 % , te su radna mesta, uprkos uticaju kovida očuvana.
            Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević istakao je da je važno što se ove mere prezentuju u Privrednoj komori Vojvodine jer je to mesto, gde se sreću kako privrednici tako i oni koji  podržavaju taj ambijent.
            - Današnje predstavljanje  konkursa za podršku privredi i turizmu samo je prvi korak u zajedničkom delovanju-istakao je Ivanišević,i dodao da će i u buduće u Privrednoj komori Vojvodine biti predstavljeni svikonkursi Sekrtarijata za privredu i turizam, a biće ih zahvaljujući uvećanom budžetu resornog sekretarijata za 60%.
            Postojeći konkursi za privredu i turizam imaju za cilj da zajedno sa merama Vlade Republike Srbije sačuvaju radna mesta.Jedan od najvažnijih uslova konkursa jeste da od 1. marta, kada su raspisani nije moguće smanjiti broj zaposlenih za više od 10 %. Konkursi su ukupne vrednosti 270 miliona dinara, a u ovom trenutku interesovanje za njih je veliko -obavestioje Ivanišević.
            Konkurs iz oblasti privrede predstavila je pomoćnica pokrajinskog sekretara za privredu Marijana Četojević, a za turizam -pomoćnik skeretara za turizam Milan Jarić.
            Moderator skupa bio je Zoran Trpovski, sekretar Udruženja industrije Privredne komore Vojvodine.

Kristina Đogo PR
Privredna komora Vojvodine

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com