Sun05192024

Poslednja izmena:09:10:28 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE ZSV i NLB Banka a.d. Beograd nastavljaju poslovnu saradnju

ZSV i NLB Banka a.d. Beograd nastavljaju poslovnu saradnju

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Za realizaciju raznih investicionih projekata, te obavljanje predstojećih setvenih radova, izvori finansiranja uz savetodavnu podršku su od ogromnog značaja za zadružni sektor - istaknuto je prilikom potpisivanja Protokol o saradnji Zadružnog saveza Vojvodine (ZSV) sa NLB Bankom a.d. Beograd, u sredu, 10. marta 2021. godine u prostorijama ZSV. Rešavanje problema likvidnosti, posebno u uslovima otežanog poslovanja, kakvi su bili prošle godine, samo je jedan od razloga uspešne saradnje sa ovom poslovnom bankom.

            - Motiv produžetka saradnje ZSV i NLB Banke je dalje unapređivanje aktivnosti započetih prošle godine. Poslednje četiri godine ZSV je imao poršku države i prisutni smo u svim konkursnim linijama, kako na republičkom, tako i na pokrajinskom novou, posebno kada su u pitanju bespovrtna sredstva. To je samo jedan segment u poslovanju naših zadruga, u Vojvodini koja na današnji dan broji 426 zadruge. Kako su naše zadruge konačno uspele da reše problem imovinskih odnosa, i kako su krenule putem razvoja, investicija, a ne golog opstanka, njima je potreban pouzdan partner u bankarstvu. Naše opredeljenje je da to bude NLB banka, jer kada pogledamo šta su sve spremni da ponude poljoprivredi, a samim tim i zadrugarstvu, mi smo sigurni da smo na dobrom putu i da će naše zadruge u ovoj banci imati dobar oslonac, ne samo na početku prolećne setve, nego posebno kada je reč o investicijama, razvoju zadruga kojima su potrebna podna skladišta, silosni kapaciteti, sistemi za navodnjavanje... Sve je veći broj zadruga koje menjaju svoju strukturu proizvodnje orijentišući se na specijalizovanu proizvodnju koja traži određena sredstva - rekao je tom prilikom gospodin Radisav Jovanov, predsednik ZSV.
            Gospodin Vladimir Čaprić, izvršni direktor sektora za upravljanje prodajom NLB Banke a.d. Beograd, koja nastupa pod sloganom „Banka na polju“, pokušao je da da konkretan odgovor na pitanje važnosti saradnje zadružnog saveza i jedne poslovne banke, u cilju dobijanja povoljnih izvora finansiranja:
            - Izuzetno mi je zadovoljstvo što nastavljamo saradnju sa ZSV i da se stavimo na raspolaganje našim poljoprivrednicima, pre svih zadrugarima, da mogu da računaju kako na ZSV tako i na pomoć i razumevanje NLB Banke. Tokom ove krize poljoprivreda je pokazala svoju vitalnost. Zato je važno da se i ove godine stavimo na raspolaganje i pružimo punu podršku našim zadrugarima i poljoprivrednicima, i da ovu, nadam se mirniju 2021, prođemo što lakše. NLB Banka je ove godine opredelila budžetska sredstva čak veća nego prošle godine, i radujem se svim idejama koje ste vi u ZSV kandidovali, i onim koje ćemo mi da predložimo. Mislim da u toj sinergiji, zajedničkom pristupu možemo da uradimo dosta dobrih stvari.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com