Mon06172024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE TO Vojvodine i Tamburica fest pokrenuli projekat Priče iz vojvođanske tambure

TO Vojvodine i Tamburica fest pokrenuli projekat Priče iz vojvođanske tambure

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Turistička organizacije Vojvodine i „Tamburica fest“ pokrenuli su zajednički projekat „Priče iz vojvođanske tambure“, po kojem će festival, kao zvanično najbolja turistička manifestacija u Srbiji i najbolji festival etno muzike u Evropi, biti dodatno promovisan na destinacijama u zemlji i regionu. Ugovor o saradnji u utroak, 16. marta 2021. godine, potpisali su dr Nataša Pavlović, direktorica TO Vojvodine i dr Jovan Pejčić, direktor i osnivač „Tamburica festa“, koji su naglasili da je zajednički cilj promovisanje negovanja tradicije, kulturne baštine Vojvodine, doprinos razvoju tamburaške muzike i ujedno proširenju turističke ponude.

            - Od 1.200 manifestacija, koliko se godišnje održi u Vojvodini, „Tamburica fest“ je jedna od standardizovanih i retkih uspela da opstane u teškim trenucima pandemije, s obzirom na to da je festival tamburaške muzike održan 2020. godine onlajn. Kako će biti ove godine, zavisiće od epidemiološke situacije, ali mi radimo na zajedničkim digitalnim sadržajima i preliminarnom projektu - izjavila je dr Nataša Pavlović.
            Saradnja dve institucije trebalo bi da kulminira 2022. godine, kada Novi Sad nosi titulu Evropske prestonice kulture a „Tamburica fest“ obeležava jubilej, 15 godina čuvanja tradicije.
            - Nadamo se da će epidemiološka situacija biti povoljna i dozvoliti da održimo naš festival po planu, krajem leta ove godine, što će biti sjajan uvod za 2022. godinu u kojoj slavimo jubilej, deceniju i po trajanja. Pripremamo bogat i sadržajan program, naravno, kao i svih prethodnih godina u kojem će biti obuhvaćeni svi vidovi umetničkog izraza, od majstora pera i žice, vokalnih solista, kompozitora, aranžera, književnika, pesnika, režisera, filmografa, likovnih umetnika … i u svemu tome imaćemo sjajnu saradnju i podršku Turističke organizacije Vojvodine- rekao je Pejčić.  

Foto: D. Ninković

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com