Wed05222024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE O merama podrške pčelarstvu u Privrednoj komori Vojvodine

O merama podrške pčelarstvu u Privrednoj komori Vojvodine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            U Privrednoj komori Vojvodine u četvrtak, 19. marta 2021. godine, održan je tematski skup „Mere podrške za sufinansiranje investicija u pčelarstvo na teritoriji AP Vojvodine“ u organizaciji Privredne komore i Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine.

            Ljiljana Petrović, pomoćnica pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo zadužena za ruralni razvoj, istakla je da je preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata opredeljeno 25 miliona dinara za investicije u pčelarstvo. Sufinansira se do 60 % ukupnih troškova investicije, do 330.000 dinara po  korisniku. Kao i prethodnih godina  pokrivene su investicije koje se tiču nabavki novih pčelinjih društava, opreme za pčelarstvo, opreme za preradu kao i za punjenje i pakovanje meda, a konkursi su otvoreni do 9. aprila.
            Mladen Petković, sekretar Udruženja poljoprivrede PKV naglasio je da je komora otvorena za ovakve skupove na kojima će pre svega krajni korisnici - proizvođači moći da se informišu o merama i podsticajima koji su na raspolaganju od strane pokrajinskih i republičkih institucija. Važno je da pčelari imaju  priliku da pored informisanja o podsticajima mogu i da razgovaraju sa predstavnicima resornog sekretarijata kako bi ukazali na potencijalne probleme.
            Radomir Vlačo, predsednik Saveza pčelarskih organizacija Vojvodine i Grupacije za pčelarstvo PKV naglasio je da je ovaj skup važan da bi se pčelari informisali o propozicijama konkursa, a i kako bi se čule i sugestije samih pčelara. S obzirom na činjenicu da su sredstva za podsticaje u pčelarstvu sada značajno veća - 25 miliona dinara, a da na području AP Vojvodine postoji 3000 pčelara ni sredstva koja su značajno povećana nisu dovoljna za sve one koji žele podsticaje.
            Skupom je moderirala Jelena Drobnjak, savetnik za oblast poljoprivrede PKV.

Kristina Đogo PR
Privredna komora Vojvodine

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com