Sun08142022

Poslednja izmena:07:35:00 AM

Back REPORTAŽE PREDSTAVLJAMO Etno kuća DINAR - kuća otvorenog srca i čestitih srpskih domaćina

Etno kuća DINAR - kuća otvorenog srca i čestitih srpskih domaćina

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Deceniju i više, poput pravog srpskog domaćina, Etno kuća DINAR u Vršcu (https://www.etnokucadinar.rs), srdačno i toplo dočekuje svoje goste. Nacionalna kuhinja pripremljena na ćumuru je ono po čemu je DINAR najpoznatiji, kada je gastronomski užitak srpske, tradicionalne kuhinje u pitanju. Poznat je i po živopisnom ambijentu ispunjenom predmetima iz prebogate zbirke etno nasleđa. Prepoznat je i po ljubaznosti 40 zaposlenih i razloga više što, bez obzira na veličinu prostora, teško možete naći mesto bez prethodne najave.

            Etno kuća DINAR situirana je na glavnom putu za Vršačku kulu, nedaleko od centra grada, u ulici Dimitrija Tucovića 82, u novoizgrađenom objektu u duhu nekadašnjih banatskih kuća, i svojevrsan je muzej starih, raritetnih stvari, od kojih su neke izašle iz upotrebe. Prijatan etno ambijent inspirisao je i mnoge nacionalne medijske kuće da u DINARU snime neke od najboljih emisija. Od masivnih ulaznih vrata, popločanog poda, debelih drvenih greda, masivnih lustera načinjenih od kolskih arnjeva i točkova, preko unikatnih drvenih stolova i udobnih čvrstih stolica, sve odiše temeljnošću koja obećava bogat i ukusan obrok i užitak kakav se ne zaboravlja.
            Podsećamo, Etno kuća Dinar poseduje i ekskluzivni Restoran u Temišvaru, u ulici Barbu Iscovescu 2, u Studentskom kompleksu.
            Vlasnik ovog porodičnog restorana, gospodin Dejan Zonai, odgovoran je za sve arhitektonske i estetske detalje iz srpske tradicije koje krase enterijer objekta, takođe i za njegovu atmosferu. Gospodin Zonai se godinama bavi sakupljanjem retkih predmeta i trudi se da njima oplemeni prostor izazivajući radoznalost gostiju.
            U nekoliko odvojenih celina kapaciteta 240 mesta, etno i kamin sali, vinskom podrumu i „kočijaškoj bašti“ - prostranom tremu otvorenom u letnje doba, služi se ukusna i obilna hrana iz široke ponude nacionalne, uglavnom banatske etno kuhinje. Pravi izazov za goste, najviše iz susedne Rumunije, oduševljene ukusima i mirisima ovdašnje hrane. Hladna i topla predjela, supe i čorbe, prvoklasan roštilj pripremljen na ćumuru, jela po narudžbini, piletina na roštilju, riblji specijaliteti, prilozi, sosevi, jela ispod sača, nekoliko vrsta hleba, znane i neznane salate, među kojima i DINAR vitaminska salata, poslastice. I ne jedan već četiri specijaliteta na „dinar“ plati: punjeni dimljeni file, pletenica (bela vešalica i slanina ispletene u kiku), punjena bela vešalica i vinogradarski ražnjić.
            Uz hranu u ponudi su i najrazličitija vina, širok izbor rakija naših poznatih srpskih destilerija i drugih jakih alkoholnih pića, pivo, sokovi. U restoranu nema žive muzike, već samo u pozadini, tiho, nenametljivo, čuju se zvuci starogradskih, evergreen melodija, pesme Balaševića, Legendi, Jelene Tomašević i Zvonka Bogdana. Bez da remeti uživanje u društvu, izvrsnoj hrani, ugodnom ambijentu, bilo da su na okupu porodice, prijatelji ili saradnici. Sve onako kako bi trebalo da bude.
            U potpisu ove kuće stoji: - „Iza svega što je čovek postigao trebala bi da stoji tradicija. Baština je ono što smo nasledili iz prošlosti, ono što živimo danas i ono što predajemo narednim generacijama“. I od ovog se ne odstupa.
            - Politika kuće je da zadovoljimo potrebe naših gostiju. Naše je da klijentima obezbedimo kvalitetne uslove boravka, od toga kako ih dočekamo, preko naše ponude jela i pića, do usluge, atmosfere, higijene, svega onoga što će doprineti da se osećaju prijatno i srećno, što su među prijateljima - kaže Damir Munćan, menadžer i domaćin ove kuće.

            Zbog tog i takvog poslovnog creda, visoko postavljenih i doslovno ispunjenih standarda stigle su i brojne nagrade: od Novosadskog sajma Velika zlatna medalja 2015, 2016, 2017, 2018., za ambijentalnu celinu i vrhunski kvalitet ugostiteljih usluga; Nagrada Međunarodnog sajma turizma u Novom Sadu za visok stepen kvaliteta hrane i usluge EK DINAR 2015, 2016 i 2017.; Plaketa za kvalitet usluga u 2012. Privredne komore Vojvodine (PKV). EK DINAR ponela je laskavo priznanje Quality Award, koje je, za kvalitet hrane i usluga, koje je dodelio Global Trade Leader's Club - International Hotel & Restaurant iz Madrida 2014.. TripAdvisor Certificate of excellence 2017. & 2018., 2019 i 2020., dodelio je DINAR-u nagradu za jedan od najboljih objektata širom sveta na temelju komentara gostiju. Etno kuća Dinarje na Sajmu turizma 2019. Nagrađena sa 2 zlatne, 3 velike zlatne i Pehar Novosadskog sajma za visok kvalitet gastronomske i vinske ponude. I još mnogo nagrada za autentičan ambijent, razvoj ruralnog turizma, kvalitet prvoklasnih vina, Sertifikat za učešće na projektu „Lokalno nasleđe za aktivni turizam u Banatu“ - Hera.
            Оd otvaranja 2010. EK DINAR učestvuje u humanitarnim akcijama i pruža podršku sportistima, pomaže organizaciju kulturnih događaja, najviše u lokalnoj sredini i zato nije slučajno DINAR postao zaštitni znak grada pod Kulom.
            #etnokuca #dinar #vrsac #srbija #timisoara #timisoara2021 #restoran #restaurants #ugostiteljstvo #hranaivino #hrana #dobrahrana #foodporn #foodlovers #goodeats #goodfood #vino #wine #whitewine #redwine#culture #cakes #cake #cakedecorating #romania #romania

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com