Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Dobrodošli u Vršac - grad vina

Dobrodošli u Vršac - grad vina

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Prva tabla sa amblemom Asocijacije vinskih gradova Evrope RECEVIN, postavljena je na prilazu Vršcu iz pravca Beograda i to će za sve goste biti jasan putokaz da dolaze u grad vina.

            Grad Vršac je u saradnji sa Banatskim vinskim redom „Sveti Teodor“ uspeo da postane prvi i za sada jedini grad u Srbiji, koji je član Asocijacije mreže evropskih gradova proizvođača vina RECEVIN (Red Europeade Ciudadesdel Vino).  Predsednica ove asocijacije Karme Ribes je za vreme manifestacije „Dani berbe grožđa“ 2015. godine i svečano dodelila ovo prestižno obeležje našem gradu.
            - RECEVIN ima podršku nacionalnih udruženja vina, prisutnih u od više od 11 zemalja članica mreže (Nemačka, Austrija, Bugarska, Slovenija, Španija, Francuska, Grčka, Mađarska, Italija, Portugal i Srbija). Budući da su proizvodnja vina i vinogradastvo od strateškog značaja za ekonomski i turistički razvoj Vršca, Vojvodine i Srbije, promocijom vinske kulture i razvoja vinskog turizma Vršca, omogućava se promocija celog našeg regiona i učešće Grada Vršca na značajnim evropskim projektima. Ideja je da Grad Vršac ovakve table postavi i na državnom putu iz prvaca Zrenjanina i pravca Bele crkve kao i na međunarodnom putu koji dolazi iz Rumunije - saopštili su iz Turističke organizacije Vršca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com