Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE EU donacija materijala i opreme novosadskim hotelima i hostelima

EU donacija materijala i opreme novosadskim hotelima i hostelima

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Evropska unija je nastavila da podržava turistički sektor u Srbiji. Nakon izbijanja pandemije COVID-19, turistički radnici su se suočili sa mnogim izazovima. Jedan od njih je i primena neophodnih zdravstveno-bezbednosnih mera u cilju sprečavanja širenja virusa. Donacija Evropske unije od 662.000 evra, koju čine vredna oprema i dezinfekcioni materijal, omogućiće turističkim radnicima širom zemlje da posao obavljaju u skladu sa propisanim merama, kako bi svojim gostima priuštili bezbedan boravak. Projekat „#EUzaTebe - za kulturno nasleđe i turizam“ je realizovao ovu intervenciju u sklopu anti-COVID mera. Svaki korisnik je deo dobrovoljne sertifikacione šeme „Čisto i sigurno“, inicijative za turistička preduzeća da primene čitav niz mera kojima garantuju potpunu bezbednost gostima.

            Distribucija „Čisto i sigurno“ materijala je donirana svim novosadskim hotelima direktno. Paketi opreme su stigli i do Turističke organizacije Grada Novog Sada, koja je dobijenu opremu i materijal dodelila objektima turističke privrede koji nisu bili obuhvaćeni direktnom donacijom, na ovaj način se priključila sprečavanju širenja virusa Sars-Covid - 19 i pružila podršku i pomoć ugostiteljskim objektima i pružaocima usluga smeštaja. Doniranu opremu su dobili „Salaš 137“ kao i tri hostela: „Hostel Sova”, „Hostel A&A”, „Hostel City” , kojima će ova pomoć mnogo značiti zbog očekivane veće frekvencije gostiju u njihovim objektima u predstojećem periodu.
            Budući da će Novi Sad 2022. godine nositi titulu  Evropske prestonice kulture, u planu su mnogi događaji koji će doprineti većem broju posetilaca u ustanovama kulture, te je pored navedenih smeštajno-ugostiteljskih objekata, dezinfekcioni materijal dostavljen je i ustanovama kulture u Novom Sadu i to Muzeju grada Novog Sada i Fondaciji „Novi Sad 2022 - Evropska prestonica kulture“, odnosno za Kulturnu stanicu „Svilara“ .
            Pored podrške turizmu kroz „Čisto i sigurno“, EU je kroz projekat „#EUzaTebe - za kulturno nasleđe i turizam“ već opredelila milion evra, kao bespovratnu pomoć privatnom turističkom sektoru istočne i jugoistočne Srbije. Ovom donacijom EU je značajno doprinela otklanjanju posledica izazvane pandemijom i omogućila mnogim privatnicima da poboljšaju svoje turističke usluge.
            „#EUzaTebe - za kulturno nasleđe i turizam“ je projekat koji je svoj rad započeo pre izbijanje pandemije, novembra 2019, sa ciljem da podstakne razvoj turizma u istočnoj Srbiji i Donjem Podunavlju. Projekat finansiraju Evropska unija i Vlada Savezne Republike Nemačke, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com