Sat06152024

Poslednja izmena:12:30:30 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Aktivnosti opštine Bač na projektu FED CCNET

Aktivnosti opštine Bač na projektu FED CCNET

  • PDF

            Opština Bač je jedan od partnera projekta prekogranične saradnje „Fostering of cross - border business environment trough development of business competence centres and networks (FED CCNET)“, sprovedene tokom prethodne dve godine. Koordinator projekta, Tanja Mitić, naglašava značaj realizacije svih planiranih projektnih aktivnosti. Posebno se osvrnula na infrastrukturne radove zahvaljujući kojima je zgrada „Herkules" Bač prvi put renovirana nakon više od 60 godina.

            - Cilj projekta je poboljšati pristup relevantnim kompetencijama, poboljšati infrastrukturu i usluge kroz programe obuke za nezaposlene, te uspostaviti transnacionalni model umrežavanja, čime se povećava opšti nivo kompetencija i mogućnosti radne snage malih i srednjih preduzeća - naglasila je Mitić, i dodala da se samim tim  povećava razvoj institucionalne infrastrukture, usluga i mreža u pružanju pristupa odgovarajućim kompetencijama za poboljšanje konkurentnosti i poslovnog okruženja u prekograničnom području. U sklopu ovog projkta je uspostavljena „Prekogranična mreža i program pametne saradnje“.
            Prekogranična mreža za povoljno poslovno okruženje naglašava potrebu za komunikacijom i saradnjom svih relevantnih činilaca kao što su mala i srednja preduzeća, komore, lokalne vlasti, obrazovne i istraživačke institucije koje imaju želju i interes da zajedničkim radom doprinose kreiranju pametnog i održivog privrednog razvoja prekograničnog područja.
            Program pametne saradnje je aktivnost koja ima za cilj jačanje saradnje između malih i srednjih preduzeća, fakulteta i istraživačkih institucija.
            Jedna od aktivnosti bila je i potpisivanje Sporazuma o pristupanju prekograničnoj mreži i programu pametne saradnje, koji trenutno ima 29 potpisnika, od čega  je 10 potpisnika iz Srbije, a realizovane su i trening obuke „Marketing i PR" i „Upravljanje projektima".
            Ono što uskoro predstoji jeste ceremonija svečanog otvaranja budućeg Centra kompetenicja u Baču.

Izvor: Opština Bač

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com