Thu07182024

Poslednja izmena:07:53:45 PM

Back KULTURA MUZIKA Tamburica fest najavljuje novi muzički spektakl

Tamburica fest najavljuje novi muzički spektakl

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Ovogodišnji „Tamburica fest 2021“, u svom 14. izdanju, od 19. do 21. avgusta u centru Novog Sada i na Petrovaradinskoj tvrđavi, okupiće po tradiciji veliki broj domaćih i inostranih majstora pera i žice.
            Na zvanično najboljem festivalu etno muzike u Evropi i najboljoj turističkoj manifestaciji u Srbiji, u takmičarskom delu programa nastupiće šest orkestara iz Srbije, SAD, Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Rumunije, a publika će svake, od tri festivalske večeri, kao i prethodnih godina, imati priliku da uživa u solističkim koncertima umetnika iz zemlje i regiona.

            Organizatori manifestacije koja neguje sve vidove umetničkog izraza, potvrđuju da će uvodno festivalsko veče, 19. avgusta, početi tamburaškom promenadom, vožnjom fijakera „okićenih“ tamburašima novosadskim bulevarima, sve do centralnih gradskih ulica i Trga slobode. U centru grada predviđeni su nastupi folklornih i tamburaških ansambala kulturno-umetničkih društava, kao i jedinstvena šetnja u kojoj će tamburaši sa ljubiteljima setnog zvuka posetiti  istorijske znamenitosti Novog Sada.
            Preostale dve večeri sa sadržajnim i bogatim programom, biće održane na Petrovaradinu, planetarnom centru tamburaštva, gde će se virtuozi tananih struna nadmetati za prestižan trofej najbolje tamburaške bande, ali i  titulu najboljeg primaša, begešara, vokalnog soliste, bas primaša…
            Takođe, u revijalnom delu festivala na Petrovaradinskoj tvrđavi, predstaviće se čitav niz poznatih tamburaških orkestara i, posebno, u celovečernjim koncertima nastupiće zvezde estrade.

Pres služba
„Tamburica fest 2021“

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com