Thu05232024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back TURIZAM HOTELI Julkica Mitrašinović: Svi aduti hotela Villa Breg

Julkica Mitrašinović: Svi aduti hotela Villa Breg

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Kako je pandemija korona virusa uticala na hotelski sektor, šta nas očekuje u predstojećoj letnjoj sezoni u Vršcu, gradu ljubavi, vina i vetra, teme su o kojima nam govori Julkica Mitrašinović, direktorica hotela „Villa Breg”.

            - Prethodna turistička sezona je pokazala dvojako lice. Na jednoj strani je pandemija ostavila ozbiljne posledice po turističku industriju, dok je na drugoj otvorila nove mogućnosti, kao u slučaju povećanog broja turista koji su rešili da letuju u svojim ili zemljama regiona.           Gospođa Mitrašinović se osvrnula i na prethodnu sezonu i na to kako je pandemija uticala na turističku ponudu Vršca i konkretno na promet turista u hotelu „Villa Breg“.
            - Turistička ponuda Vršca, kao i kod većine gradova u 2020. godini gotovo da nije ni postojala. Sve manifestacije po kojima je Vršac poznat, a koje u naš grad privlače veliki broj posetilaca, su otkazane. Vinofest, Vršački venac, Vršačka pozorišna jesen, kao i najveća turističko privredna manifestacija Vršačka berba grožđa, popularni Grožđebal, kao najznačajnije manifestacije ne samo u gradu, već i u čitavom regionu, nisu održane. Na žalost, usled pandemije hotel ,,Villa Breg” nije radio od polovine marta do početka juna. Prvu polovinu 2020. godine što se gostiju tiče, želimo što pre da zaboravimo. Letnja sezona je ono po čemu želimo da pamtimo ne tako uspešnu godinu. Zahvaljujući marketinškim aktivnostima i promociji Turističke organizacije Srbije i Turističke organizacije Vojvodine, i ograničenja putovanja usled pandemije, hotel ,,Villa Breg” beleži značajan porast gostiju u junu, julu, avgustu i septembru. Spa centar sa otvorenim bazenom je bio glavni motiv poseta naših gostiju, kao i organizovane pešačke ture na Vršačkom bregu gde ruža vetrova stvara najčistiji vazduh u regionu.
            Jedan od glavnih razloga boravka gostiju u hotelu ,,Villa Breg”, pogotovo u okviru zdravstvene situacije u kojoj se nalazimo, je boravak na svežem vazduhu i u prirodi. Na osnovu tih podataka, mi smo bazirali i naše ponude. U svakoj ponudi pored korišćenja Spa centra, uživanja u gastronomskoj ponudi kao i degustaciji vina Vršačkog vinogorja, pešačke ture, vožnja biciklom, penjanje na stene, let paraglajdingom, obilazak Zagajičkih brda su neizostavne ponude. Naravno preporuka našim gostima je i upoznavanje sa kulturno istorijskim vrednostima našeg grada , obilazak manastira Mesić i Malo Središte kao i nezaobilazni Put vina po kome je Vršac poznat.
            Naš hotel je pre svega kongresni hotel. Najveći broj gostiju su poslovni gosti. Odlični uslovi, dve banket sale, kongresna sala od 100 mesta, kvalifikuje nas za organizaciju najzahtevnijih poslovnih skupova koji čine 50% učešća u našem prometu. Na žalost nismo imali iskustva kada su u pitanju cikloturisti, ali se nadam da će se situacija i u tom delu popraviti u narednom periodu usled velike ekspanzije ovakvog vida turizma.
            Julkica Mitrašinović ističe da turistička Vojvodina ima dosta potencijala i da treba svi koji su u turizmu da rade na tome da se gosti na ovom prostoru što duže zadrži. Smatra da bi tu pomogla zajednička ponuda sa što više interesantnih i objedinjenih ponuda gde bi sve vojvođanske atrakcije bile zastupljene.
            - Zdravstvena situacija i nemogućnost putovanja su nas podstakli da bolje upoznamo našu zemlju i da se uverimo da u našoj blizini imamo pregršt prirodnih lepota. Uz Palićko jezero, Belocrkvanska jezera, Frušku goru, Vršačke planine, Deliblatsku peščaru, lepote vojvođanske prestonice, dodala bih još prelepi magični Rtanj kao i Staru planinu. Naravno uz sve već poznate turističke destinacije – zaključila je Julkica Mitrašinović, direktorica hotela „Villa Breg“ u Vršcu (http://www.villabreg.com).

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com