Sun07142024

Poslednja izmena:10:05:24 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Prezentacija javnih konkursa Pokrajinskog sekrearijata za privredu i turizam iz oblasti rada i zapošljavanja

Prezentacija javnih konkursa Pokrajinskog sekrearijata za privredu i turizam iz oblasti rada i zapošljavanja

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Na konferenciji za medije održanoj u petak, 07. maja, u prostorijama Privredne komore Vojvodine (PKV), dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam predstavio je nove javne konkurse Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam za dodelu subvencija u oblasti zapošljavanja - samozapošljavanje, zapošljavanje nezaposlenih lica i sprovođenje javnih radova, za koji je opredeljeno 42 miliona dinara.

            Očuvanje radnih mesta, zapošljavanje novih lica i otvoranje novih firmi je osnovni cilj Sekretarijata koji raspolaže budžetom većim za 66% u odnosu na prethodnu godinu.
Javni poziv za dodelu subvencija za samozapošljavanje raspisan je na ukupno 15 miliona dinara, u jednokratnom iznosu od 250.000 dinara, odnosno 270.000 za osobe sa invaliditetom u cilju obavljanja novoregistrovane delatnosti u Vojvodini. Pravo podnošenja zahteva za dodelu ove subvencije ostvaruje nezaposleno lice pod uslovom da je na evidenciji NSZ i da je završilo obuku iz preduzetništva po planu i programu obuke Službe ili, pak, druge odgovarajuće organizacije.
            Javnim pozivom za dodelu subvencija poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica predviđeno je ukupno 22 miliona dinara, a poslodavac može podneti samo jedan zahtev za dodelu subvencije u jednokratnom iznosu od 250.000 dinara po nezaposlenom. Nezaposlena lica za koje poslodavac upućuje zahtev, moraju biti na evidenciji NSZ-a na teritoriji Vojvodine. Uslov je da poslodavac ima sedište ili registrovanu poslovnu jedinicu u Vojvodini, pripada privatnom sektoru, da je registrovan najmanje šest meseci pre datuma podnošenja zahteva, kao i da u poslednja tri meseca pre podnošenja zahteva nije smanjivao broj zaposlenih na neodređeno vreme.
            Javnim konkursom za finansiranje sprovođenja javnih radova na teritoriji AP Vojvodine, obezbeđeno je pet miliona dinara, dok je maksimalna dužina trajanja javnog rada četiri meseca, u skladu sa raspoloživim finansijskim sredstvima, što će biti regulisano ugovorom o privremenim i povremenim poslovima.
            Konkurs za javne radove je namenjen socijalnim i humanitarnim delatnostima, za održavanje javne infrastrukture, zaštiti životne sredine, kao i kulturnim i turističkim delatnostima. Pravo učešća imaju udruženja sa statusom pravnog lica, odnosno ona udruženja koja su upisana u Registar APR-a.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com