Tue06252024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Najbolji iz Vojvodine - Novi stari brend za vojvođanski kvalitet

Najbolji iz Vojvodine - Novi stari brend za vojvođanski kvalitet

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Brojne aktivnosti Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam ohrabruju na dinamičniju razmenu informacija i traženje odgovora za nerešene i tekuće probleme. Za sve one koji su cenili kvalitet raduje vraćanje oznake „Najbolje iz Vojvodine“, donete na VII sednici Skupštine AP Vojvodine. Oznaka je uspostavljena 2004., a poslednji put dodeljena 2016. godine. Za razliku od dosadašnje, nova odluka predviđa dodelu oznake i pružaocima usluga iz domena turizma.
            - Zahvaljujući Igoru Miroviću, predsedniku Pokrajinske vlade, koji je podržao ideju o nastavku ove nagrade ili titule, za čije dobijanje treba ispuniti širok dijapazon zahteva koji opravdavaju njeno ime i značaj, od načina proizvodnje do odnosa prema radnicima, ponovo će se vrednovati kvalitet sa ove teritorije.

Često navodim primer vina iz Vojvodine, koje uz kvalitet mora da bude napravljeno od grožđa iz vinograda koji se nalazi u Vojvodini, i to jeste osnovni motiv, da podstaknemo proizvodnju. Ove godine, nadam se i praksa svake naredne, da smo ovu ideju proširili i na pružaoce usluga i manifestacije. Sredstva su obezbeđena odlukom Pokrajinske vlade za najmanje 10 subjekata, a nadam se da će se, za titulu „Najbolji iz Vojvodine“ ove godine javiti i više zainteresovanih. Naš cilj je promocija boljeg, a po mom mišljenju previše smo se bavili lošim. Traženje dobrih primera, njihovo isticanje, promovisanje, trebalo bi da bude izazov i cilj - objasnio je dr Ivanišević.
            Dodelom znaka „Najbolje iz Vojvodine“ podstiče se promocija privrede i turizma na teritoriji AP Vojvodine, jača tržišni pristup poslovanju, podstiče konkurentnost, stvara poverenje kod potrošača, jačaju veze sa postojećim klijentima i širi mreža novih  poslovnih partnera, a ujedno znači i zagarantovanu promociju u zemlji i inostranstvu.
            Pravo na korišćenje oznake se dodeljuje na tri godine, uz godišnju kontrolu i mogućnost da proizvođač ili organizator imaju pravo da obnove zahtev za produženje prava na korišćenje znaka.
            Konkurs za dodelu ovog priznanja, kako je rečeno u Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam biće raspisan 28. maja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com