Thu06202024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE MUZEJI ZA 10 U SOMBORU

MUZEJI ZA 10 U SOMBORU

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Manifestacija MUZEJI ZA 10 je nacionalna muzejska inicijativa, najveća u Srbiji i jedinstvena u Evropi, koja se ove godine održava po sedmi put pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Koordinira je Nacionalni komitet Međunarodnog saveta muzeja - ICOM Srbija.

            Tokom sedam dana besplatnog programa, obeležava se Međunarodni dan muzeja, Evropska noć muzeja i Nacionalna nedelju muzeja, u 50 gradova i mesta širom Srbije, među kojima je i Sombor. Manifestacija se organizuje 12-18.maja 2021. godine.
            Program ustanova kulture u Somboru tokom trajanja Manifestacije MUZEJI za 10:
GRADSKI MUZEJ SOMBOR
Stalna postavka  - Upoznajte izuzetne zbirke arheološkog, numizmatičkog, etnološkog, istorijskog i likovnog odeljenja Gradskog muzeja Sombor i Galeriju savremene umetnosti sa trenutnom postavkom "Apstrakcija vs figuracija-parametar univerzuma" iz fundusa zbirke Likovna jesen.
Posebni program - Izložba stripa Milorada Mikice Ivanovića u okviru Šestog Somborskog internacionalnog festivala stripa i fantastike (otvaranje izložbe je u petak 14.maja od 18 h).
GALERIJA KULTURNOG CENTARA LAZA KOSTIĆ
Izložbe „Godina svinje” Nemanje Golijanina i izložba „Varijacije 2.0” Bojane Bojović Milošević.
GALERIJA MILAN KONJOVIĆ
Tematska izložba „Crteži sa fronta" - sačinjena od dvadesetak crteža koji su nastali u razdoblju od 1916. do 1918. godine dok je poznati somborski slikar, Milan Konjović boravio na italijanskom i ruskom frontu.
            Tokom trajanja manifestacije Muzeji za 10 ulaz u ove ustanove kulture je slobodan. Dobro došli u Sombor, posetite muzej i galerije i uverite se zašto naš grad često nazivaju gradom kulture!

Turistička organizacija grada Sombora
https://www.visitsombor.org/

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com