Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Kompanija Limitless donirala 10 respiratora Kliničkom centru Vojvodine

Kompanija Limitless donirala 10 respiratora Kliničkom centru Vojvodine

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Mađarska kompanija „Limitless“, uručila je u četvrtak, 13. maja 2021. godine donaciju -respiratore,Kliničkom centru Vojvodine. Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Boško Vučurević,prisustvovao je tom događaju i između ostalog istakaoda PKVzahvaljujući saradnji sa komorama u regionu ima odličnu poslovnu,ali i prijateljsku komunikaciju kako sa predstavnicima komora tako i sa njihovim članovima.

            - Sa komorama u Mađarskoj dugi niz godina sarađujemo i iza nas su rezultati koji pospešuju naš privredni ambijent. Srećan sam što je upravo saradnja komora  napravila konekciju i sa gospodinom Bočijem. Gospodin Boči Levente i njegova firma „Limitless“ odlučio je da upravo Novom Sadu donira respiratore u trenutku kada su oni veoma potrebni. Kada su nas pozvali naši prijatelji iz Mađarske potrudili smo se da relaizujemo i pretvirimo ideju u realnost - rekaoje Vučurević.
            On je dodao i da su političke, ekonomske i prijateljskeveze između Republike Srbije i Republike Mađarske na najvišem nivou,a statistika pokazuje i da je ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Republike Srbije i RepublikeMađarske u 2020. godini iznosila1,9 mlrd evra, što je za 10,4% više od razmene ostvarene u 2019. Godini..
            Prof. dr Edita Stokić, v.d.direktora Kliničkog centra Vojvodine izrazila je zahvalnost i  istakla da će ova donacija značajno unaprediti rad, posebno u uslovima kada se više od godinu dana borimo u epidemijisa Kovidom-19.
            - U Kliničkom centru Vojvodine pacijenti su na prvom mestu. Donacija će svakako pomoći pacijentima,ali i olakšati rad  zdravstvenim radnicima-istakla je dr Edita Stokić.           Levente Boči, vlasnik kompanije„Limitless“, koja je donirala respiratore,naglasioje da su se kao društveno odgovorna kompanijaodlučili da doniraju 50 respiratora mađarskim, rumunskim, ukrajinskim i srpskim bolnicama, od kojih 10 Kliničkom centru Vojvodine. Kako je istakao,veruje da će njihovi respiratori doprineti efikasnijem i kvalitetnijem radu zdravstvenih radnika KCV, ali i spasiti mnoge živote.
            - U Privrednoj komori Vojvodine imali smo sastanak i razgovore o mogućem uspostavljanju saradnje sa privrednicima iz Srbije kao i plasiranju proizvoda - podsetioje gospodin Boči. 
            Događaju su  prisustvovali i počasni konzuli Republike Mađarske u Beogradu i Novom Sadu Nemanja Milutinović i Arpad Zavarko.

Kristina Đogo PR
Privredna komora Vojvodine

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com