Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Čedomir Božić otvorio online Dane poljoprivrede na Novosadskom sajmu

Čedomir Božić otvorio online Dane poljoprivrede na Novosadskom sajmu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

         Čedomir Božić, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo otvorio je u utorak, 18. maja 2021. godine, online manifestaciju „Dani poljoprivrede“, koju drugu godinu za redom, u vreme održavanja najvećeg agrobiznis događaja na ovom prostoru - Međunarodnog poljoprivrednog sajma, organizuje Novosadski sajam na platformi www.ExpoOnline.rs.

            Ovaj projekat podržao je Sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i na taj način izašao u susret poljoprivrednicima, koji uprkos novonastaloj situaciji ostvaruju rekordne prinose.
            Povodom otvaranja „Dana poljoprivrede“ u svom obraćanju, gospodin Božić je istakao značaj održavanja kontinuiteta ovakve jedne manifestacije konstatujući da je ovo bio jedini način organizacije Sajma u datim okolnostima i da se u virtuelnom prostoru privreda Srbije poveže sa privredama drugih zemalja, da se pruži podrška našim poljoprivrednim proizvođačima, uz nadu da će planirani Poljoprivredni sajam u Novom Sadu biti održan u septembru.
            - Pokrajinski sekretarijat  za poljoprivredu, kao i sve druge institucije prisutne na otvaranju manifestacije „Dana poljoprivrede“, treba da bude servis našim poljoprivrednicima, kako bi postali značajni činioci u agraru u širim okvirima - rekao je između ostalog sekretar.
            Tom prilikom je naglasio da je Pokrajinski sekretarijat ove godine opredelio milijardu dinara za subvencije ka poljoprivrednim proizvođačima, uz druge aktivnosti, poput unapređenja kanalske mreže, za čega je izdvojeno 247 miliona dinara, što će na indirektan način uticati na razvoj poljoprivredne proizvodnje.
            Sekretar je dodao i da je intenzivna poljoprivredna proizvodnja način da se ostvare određeni benefiti, ali da Sekretarijat za poljoprivredu za narednu godinu predviđa nove konkursne linije koje će se isključivo odnositi na stočarstvo i unapređenje tog segmenta poljoprivrede.
            - Ove godine imali smo jedan konkurs čiji je iznos za 90 miliona dinara bio veći u odnosu na prošlu godinu, koji se odnosi na opremanje stočarskih farmi. U narednoj godini ćemo pored tog konkursa jedan deo opredeliti za nove konkursne linije isključivo prema zahtevima stočara. U narednim mesecima obavićemo razgovore sa udruženjima stočara, da kreiraju buduće konkursne linije. Naše je da obezbedimo sredstva u budžetu - istakao je Čedomir Božić.
            Osim online predstavljanja i promocije srpskog agrara, nastupiće i firme iz Češke, Španije, Rumunije, Holandije i Hrvatske. Održavanje brojnih skupova, B2B sastanaka, konferencija, panela, organizovalo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo za brigu o selu, Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Privredna komora Vojvodine, Grad Novi Sad, Fondacija „Prosperitati”, kompanija Kite DOO.
            „Dani poljoprivrede“ na Novosadskom sajmu biće održani od 18 - 21. maja.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com