Wed05222024

Poslednja izmena:12:23:40 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Slobodan Cvetković: Dani poljoprivrede su odlična predigra za Međunarodni poljoprivredni sajam

Slobodan Cvetković: Dani poljoprivrede su odlična predigra za Međunarodni poljoprivredni sajam

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

         - Da je sreća, danas bi otvarali Međunarodni poljoprivredni sajam - rekao je na svečanoj ceremoniji povodom otvaranja online manifestacije „Dani poljoprivrede“, direktor  Novosadskog sajma, Slobodan Cvetković, i izrazio nadu da će naša zemlja vrlo brzo staviti pod kontrolu ovu pošast, te da od 18 - 24. septembra, na Novosadskom sajmu možemo očekivati održavanje realnog, 88. po redu Međunarodnog poljoprivrednog sajma.

            - Ideja nam je bila da sa ovom manifestacijom ostanemo u konktaktu sa našim izalagačima i posetiocima, da damo podršku sajamskoj industriji na jedinom prostoru koji je moguć, a to je platforma www.ExpoOnline.rs. Praktično smo jedini u okruženju koji smo uspeli da napravimo aplikaciju i prevaziđemo ovu tešku situaciju i nemogućnost održavanja događaja. Mislimo da ćemo ispuniti zadatak i da će sve predviđeno u naredna četiri dana biti u funkciji plasiranja informacija prema poljoprivrednicima o predviđenim subvencijama, i mogućim načima dolaska do sredstava, od strane Pokrajinskog sekretarijata, Grada Novog Sada, Ministarstva poljoprivrede. Imamo dogovor sa našim proizvođačima da za vreme četvorodnevnog trajanja ovog događaja, dobijamo određene „popuste“, kako bi ga učinili atraktivnijim i da naši izlagači i posetioci imaju razloga da posete ovu aplikaciju. Pozitivno je što smo uspeli da zadržimo međunarodnu dimenziju i obezbedimo učešće izlagača iz sedam zemalja, što potvrđuje da i ovaj online format Novosadskom sajmu daje izvesnu ekskluzivnost - izjavio je gospodin Cvetković.
            Na Novosadskom sajmu u toku prošle i početkom ove godine mnogo toga je stalo, ali proces ocenjivanja kvaliteta proizvoda i usluga, nije prekidan. Pretpostavka je da će ove godine ovaj segment biti organizovan u nešto jačem formatu, jer su otvorene nove robne grupe. Procena je da postoji veliko interesovanje za ocenjivanje kvaliteta na terenu što se tiče naših domaćih kompanija, ali i onih iz okruženja, jer zlatne medalje, plakete Novosadskog sajma podižu rejting proizvoda, a za potrošače su garancija o tome šta kupuju, što u krajnjem slučaju utiče na bolju prodaju nagrađenih proizvoda.
            Direktor je dodao da se uveliko planira septembarsko izdanje Međunarodnog poljoprivredog sajma. Bila bi to prva u nizu kalendarom predviđenih manifestacija koje bi trebale da se realizuju na Sajmu, po ranije utvrđenom programu. Za sada, niko ne može da garantuje da će tako i biti, ali sve ukazuje u pravcu smirivanja i pobede građana Srbije u borbi protiv pandemije, zahvaljujući dobro sprovedenom procesu imunizacije u kojem je Novosadski sajam odigao ogromnu ulogu u gradu. Zahvaljujući položaju uz glavnu saobraćajnicu, lako dostupnim centralnim i dva teretna ulaza, odličnom sanitarno-higijenskim uslovima, te blizini Kliničkog centra Vojvodina, u toku prošle godine ovde je bila smeštena privremena COVID bolnica, a ove kvalitetno omogućeno vakcinisanje stanovništva.
            - U saradnji sa Ministarstvom odbrane, Ministarstvom zdravlja, Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo, gradskim institucijama i kriznim štabom, na čijem čelu je bio sam gradonačelnik, vrlo brzo smo prilagodili prostor novonastalim potrebama. Sreća je da su ti kapaciteti bili dovoljni. Trenutno sprovodimo vakcinaciju i delujemo kao funkcionalna organizaciona celina, bez gužvi, uz poštovanje mera - objasnio je gospodin Cvetković.
            „Dani poljoprivrede“ online biće održani od 18. do 21. maja. Organizator „Dana poljoprivrede“ je Novosadski sajam uz pokroviteljstvo Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Generalni sponzor onlajn priredbe je kompanija Generali Osiguranje Srbija, zemlja partner Češka Republika, a  Zlatni sponzor Al Dahra.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com