Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Dodelom priznanja obeležen Dan PMF-a

Dodelom priznanja obeležen Dan PMF-a

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Prirodno-matematički fakultet Univerziteta u Novom Sadu svake godine 22. maja obeležava svoj Dan. To je i prilika da se nagrade najbolji, za izuzetne rezultate u oblasti nauke i istraživačkog rada.

            Po svemu specifična, prošla 2020. godina, primorala da se dodela nagrada za školsku 2018/19. godinu odloži. Ove godine, na svečanosti povodom obeležavanja Dana fakulteta, objedinjena je dodela nagrada za prethodnu i ovu školsku godinu.
            Zadovoljstvo ostvarenim
            Ova svečanost je posebnog karatera, kako zbog direktnog obraćanja dekanice, tako i pregršt divnih reči, pohvala i zahvalnosti onima koji su to u prethodnom periodu, svojim radom i trudom zaslužili.
            Prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, dekanica fakulteta je u svom obraćanju podsetila da je epidemija izmenila način funkcionisanja fakulteta, pa i način proslavljanja ovog, za fakultet važnog događaja, i da je ovo druga godišnjica koja se obeležava u vanrednim okolnostima. Po njenim rečima, bilo bi previše da se i ove godine ne prenesu reči podrške i podseti na uspehe u minulom periodu, ukazujući na nove ciljeve i izazove.
            - Vanredne okolnosti stvaraju vanredne zadatke i suočeni sa krizom pokazali smo da smo dovoljno kreativni da pronađemo nove metode i pristupe u našem poslu. Svima nama, članovima akademske zajednice, poverena je velika čast i odgovornost prema tradiciji izuzetnosti, koju su stvarali naši profesori i njihovi prethodnici, prema etici profesije i, pre svega, mladim ljudima čije nam je obrazovanje povereno. Koristim ovu priliku da vam se zahvalim na posvećenosti i strpljenju koje ste pokazali tokom, za nas, teškog perioda. Želja mi je da i dalje napredujemo u sferama nauke i istraživanja, da ostanemo snažni u veri u pleminitom cilju prenošenja znanja novim generacijama i želim da se pri tome jedni prema drugima ophodimo kolegijalno i sa poštovanjem - istakla je prof. dr Milica Pavkov Hrvojević, dodavši da je ovo bila teška godina i na profesionalnom i ličnom planu svakog pojedinca, kolektiva zajedno.
            Na Danu PMF-a, kada se tradicionalno nagrađuju najbolji, pored ovogodišnjih, retroaktivno dodeljene su nagrade za prošlu školsku godinu. Prof. dr Pavkov Hrvojević završila je svoje obraćanje rečima čestitke i zahvanosti najboljima poželevši im puno uspeha u daljem radu.
            Nagrađeni
            Za uspeh tokom studija, nagrađeni su za školsku 2018/19:
- RADMILA PAPIĆ sa Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine za najboljeg studenta Univerziteta u Novom Sadu;
- FILIP BLAŠKOVIĆ, sa Departmana za matematiku i informatiku je student generacije u oblasti prirodno-matemtičkih nauka sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu.
            Za školsku 2019/2020:
- BRANISLAV ŠOBOT sa Departmana za matemtiku i informatiku za najboljeg studenta Univerziteta u Novom Sadu;
- LJUBICA BRENJO, sa Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine je student generacije u oblasti prirodno-matematičkih nauka.
            Za najboljeg mladog naučnika u 2019. dodeljene su dve druge nagrade:
- JASMINI NIKIĆ sa Departmana za hemiju, biohemiju i zaštitu životne sredine;
- SANJI KOVAČIĆ SA Departmana za geografiju, turizma i hotelijestvo.
            Za najboljeg mladog naučnika 2020, druga nagrada dodeljena je:
- NEMANJI TOMIĆU sa Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo - za poseban doprinos u oblasti nauke i istraživačkog rada.
            Prva narada „Najbolji mladi naučnik“ za 2020:
- DRAGAN MILOŠEVIĆ sa Deapratmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo - za izuzetne rezultate u oblasti nauke i istraživačkog rada.
            Nagrada za najveći finansijski dorpinos ostvaren u međunarodnoj saradnji tokom školske 2018/19. i 2019/20. dodeljena je DUŠANU JAKOVETIĆU sa Departmana za matematiku i informatiku.
            Nagrada „Aleksandar Saša Popović“ za izuzetan naučno istraživački rad iz računarskih nauka, dodeljana je:
- SAŠI PEŠIĆU, asistentu na Katedri za računarske nauke na Departmanu za matematiku i informatiku.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com