Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back PRIVREDA PREDSTAVLJAMO Nikolche Trampevski: Caffini prskalice za sve probranije potrebe srpskog tržišta

Nikolche Trampevski: Caffini prskalice za sve probranije potrebe srpskog tržišta

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Nikolche Trampevski, Expor Area Manager - Caffini Italia, bio je jedan od učesnika manifestacije „Vikend poljoprivrede“ na platou ispred novosadskog Tržnog centra BIG. Ovo dvodnevno dešavanje, u organizaciji Srpskog udruženja mladih poljoprivrednika (SUMP), održano je po prvi put i posle duge pauze bez ikakvih događanja, što je obradovalo i izlagače i publiku.

            - Sa Srbijom i AGROL-om iz Temerina radimo dugi niz godina - otkrio je gospodin Trampevski nastavljajući: - Saradnja je odlična, a prodaja na srpskom tržištu raste. Pretpostavljam, zahvaljujući subvencijama i opštoj državnoj politici, te kretanjima u Srbiji i regionu, u kojima je poljoprivredna delatnost apostrofirana kao dominantna za ukupan razvoj jednog društva.
            Gospodin Trampevski je konstatovao da je u celom regionu prodaja uslovljena subvencijama, i da se generalno agrarna industrija u zemljama regiona zasniva na subvencijama koje dobija iz državnih fondova:
            - Prodaje ima i kada nema subvencija, ali pikovi se poklapaju sa subvencijama. Različite države daju različite subvencije. Neke daju po hektaru, neke za mašine, neke globalno za razvoj. Interesantni su evropski IPARD fondovi, za koje smatram da tek treba da dođu u Srbiju u narednom periodu jer zemlje koje su u EU, koje su imale slična iskustva, već su to dobro iskoristile, posebno Bugarska. Njihov smisao je da se naprave projekti i da država učestvuje u logistici, kako bi se sredstva mogla iskoristiti.
            Caffini S.P.A. je specijalizovani proizvođač prskalica, koji u svom asortimanu nudi od najmanjih do najvećih, od atomizera do samohodnih prskalica, koje polako i u Srbiji nalaze svoje mesto. Firma je stara vek, i počela je kao proizvođač poljoprivrednih mašina, da bi  poslednjih 40 godina svoju proizvodnju vezala isključivo za proizvodnju priskalica, sa idejom specijalizacije na najmodernija dostignuća, prisutna na svetskom tržištu.
            - Ono čime možemo da se pohvalimo u našoj ponudi je da sve što je danas trend, ili će biti u budućnosti, mi možemo ugraditi u naše mašine. Smisao specijalizacije je da se ispune želje „zadnjeg“ klijenta, farmera, u skladu sa njegovim potrebama, a naše je da sastavimo specifikaciju. Naravno, uz odgovarajuću cenu. Farmer može da izabere koji nivo opreme želi da ugradi u određenu mašinu. Za raliku od drugih brendova, usmerenih na masovnu proizvodnju i prodaju, Caffini obraća pažnju i na male klijente, da mogu sebi da dozvole najbolje - istakao je naš sagovornik, primetivši da je u Srbiji voćarstvo i vinogradarstvo uveliko počelo da se razvoja.
            - Posebno kupine, borovnice, maline, koje u nekim krajevima dobijaju na značaju i ako se ovaj trend nastavi, Srbija će biti značajan faktor i u tom delu proizvodnje. Zahvaljujući pre svega odličnoj zemlji i klimi koja to dozvoljava, kao i farmerima koji su se tome posvetili. Ne mislim pri tom, samo na velike kompanije koje će odrediti hektare i hektare za taj uzgoj, nego manje farmere, sa daleko manjim površinama, od hektar-dva, koji će na taj način obezbediti dobar priliv kućnom budžetu. Trend je vrlo pozitivan i nadam se da će tako biti i u budućnosti - očekuje gospodin Nikolche Trampevski.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com