Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back HRANA I PIĆE VINO AGAPE VILLA Hotel & Restaurant predstavio 10 ZLATNIH SRPSKIH VINA

AGAPE VILLA Hotel & Restaurant predstavio 10 ZLATNIH SRPSKIH VINA

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Događaj na koji je vinska publika u Novom Sadu dugo čekala desio se u petak, 28. maja u ekskluzivnom prostoru AGAPE VILLA Hotel & Restaurant, predstavljanjem 10 ZLATNIH SRPSKIH VINA ocenjenih na manifestaciji „Veliko ocenjivanje vina Srbije“ održanoj 17. i 18. maja u hotelu Radisson Collection Old Mill u Beogradu, u organizaciji Saveza Vinogradara i vinara Srbije.

            Na večeri 10 ZLATNIH SRPSKIH VINA predstavljena su vina koja su osvojila veliko zlato i najviše poena Chardonnay 2018 Vinarije „Vinum“ (96,5), Trijumf Selection 2019 Aleksandrović (96,2), zatim Chardonnay 2018 „Zvonko Bogdan“ i Sauvignon Blanc 2019 Podruma „Džervin“, Sonata Icon 2019 „Jeremić“ (95 poena). „Lastar“ Tamjanika 2019, Merlot Barrique 2017 Podruma „Šukac“, „Veritas“ Momentum Cabernet Sauvignon 2017, Tri Morave reserve crveno 2017 iz Vinarije „Temet“, Vinarije „Doja“ Breg Cabernet Sauvignon 2017., od 100% sorte Cabernet Sauvignon.
            Degustaciju je pratila selekcija odabranih sireva i mesa u sosu od vina, šljiva i višanja. Domaćin događaja bila je somelijer Milena Zakarić iz Vinarije „Vinum“.
            Ovo je prva u nizu „radionica“ planirana da se održi u ovom prostoru. Nemanja Pepić, vlasnik i direktor AGAPE VILLA Hotel & Restaurant već priprema novi susret na kojima će biti predstavljena vina od autohtonih sorti. Priča, u kojoj ima mnogo toga da se kaže, tek je počela.
            - Drago mi je što je odziv bio više nego zadovoljavajući. Za manje od 24 časa imali smo tri puta više prijavljenih od onih koje smo mogli, poštujući mere, da primimo. Među prijavljenima najviše je bilo ozbiljnih poznavalaca vina, i to je pokazatelj dobrog pravca u kojem se vinska Srbija kreće, što se prepoznaje trud naših vinara i naše države koja je stala iza onih koji znaju da proizvedu vrhunski kvalitet. Mislim da je konačno došlo vreme da se bavimo svojim vinima, vinima proizvedenim u Srbiji - izjavio je tom prilikom gospodin Pepić.
            Ovaj događaj je prvi nagoveštaj da će se u ovom prostoru događati „prave“ stvari, slične degustracije. Gospodin Pepić objašnjava da ovo mesto nije slučajno odabrano, da je zgrada u kojoj je smešten hotel&restoran iz 1912. godine, autentičan, sastavljen iz više segmenata, od kojih je jedan vinski, rezervisan za ovakve happening-e.
            - Postije stvar koje čovek ne traži, nego ga prosto nađu. Ovaj objekat je specifičan i idealan da se u njemu priča vinska priča i mislim da bi bila velika šteta da u centru Novog Sada ne iskoristimo ovaj potencijal koje imamo, na pravi način - rekao je Nemanja Pepić, podsećajući da treba još više da radimo na povećanju broja vinarija, konzumenata, na vinskoj edukaciji, i ako to budemo radili onako kako umemo, sa puno srca i talenta, moći ćemo da stanemo rame uz rame sa svakom vinskom zemljom.
            - Mi imamo blago i tako treba da se prema tome ophodimo - zaključio je naš sagovornik, a mi možemo sa njim da se složimo i da ga podržimo u promociji onog što je naše i ono što je vredno.  

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com