Thu06202024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE TONS raspisao nagradni literarni konkurs

TONS raspisao nagradni literarni konkurs

  • PDF

            Turistička organizacija Grada Novog Sada raspisala je nagradni literarni konkurs pod nazivom „Novi Sad - harmonija koja inspiriše - zapisi i doživljaji Novog Sada“. Konkurs traje od 01. juna do 01. septembra 2021. godine. Stručni žiri će izabrati 5 najboljih radova, a proglašenje dobitnika biće objavljeno na sajtu www.novisad.travel na Evropski dan jezika, 26. septembra 2021. godine.

            Ukoliko ste zaljubljenik u kreativno pisanje, imate omiljena mesta, pejzaže, lokalitete u Novom Sadu i okolini koji vas inspirišu, uživate u lokalnim specijalitetima i domaćim vinima, a želite da vaše doživljaje iz Novog Sada podelite sa nama, prijavite se na literarni konkurs i postanite deo novosadske priče o izboru za najlepšu pisanu reč. Učesnicima se ostavlja sloboda da, u skladu sa zadatom temom, izraze svoje ideje i ispolje kreativnost.
            Cilj ovog konkursa je promocija Novog Sada kao turističke destinacije kroz kratke priče i zapise. Neke od osnovnih propozicija konkursa su:
*Na literarnom konkursu mogu učestvovati fizička lica starija od 18 godina, iz zemlje i inostranstva, a učešće na konkursu je besplatno;
*Priče moraju biti napisane na srpskom jeziku, ćiriličnim ili latiničnim pismom, isključivo o gradu Novom Sadu sa okolinom kao i Sremski Karlovci i Fruška gora.
*Autori mogu da konkurišu sa jednim tekstom A4 formata u word-u (od 2.500 do 4.000 karaktera sa razmacima, veličina fonta 12);
*Prijave i radovi šalju se elektronskom poštom na adresu: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .
            Više detalja o propozicijama, načinu slanja fotografija i uslovima učešća pogledajte na linku: www.novisad.travel/literarni-konkurs.
            Dugogodišnji saradnici i partneri TONS-a nagradiće najbolje. Restoran Kalem by Zak  vaučerom u vrednosti od 6.000 dinara; Fruške Terme, Vrdnik, darovaće dnevni spa za dve osobe; Čenejski Salaš 137 obezbediće noćenje za dve osobe; Srpsko narodno pozorište uručiće dobitniku nagrade dva puta po dve ulaznice za predstavu po izboru, a Bulevar Books pokloniće knjige iz knjižare Bulevar Books.
            Sva pitanja vezana za nagradni literarni konkurs možete dobiti pozivom na broj Turističkog informativnog centra +381 (0)21 661 73 43 svakog radnog dana od 8 do 16h ili slanjem mejla na: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli .
            Pratite aktivnosti TONS-a na stranicama: https://novisad.travel/, https://www.facebook.com/novisadcity, https://www.instagram.com/novisad.travel/.  

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com