Sat06222024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Privredna komora Vojvodine dodelila priznanja Kapija uspeha

Privredna komora Vojvodine dodelila priznanja Kapija uspeha

  • PDF

            U dvorištu Arhiva Vojvodine, u četvrtak 10. juna 2021. godine, održana je tradicionalna godišnja dodela priznanja Privredne komore Vojvodine, pod nazivom ,,Kapija uspeha", najboljima u turizmu i  ugostiteljstvu. Ovo prestižno priznanje Privredne komore Vojvodine dodeljeno je po 29. put za dostignuti nivo kvaliteta u pružanju ugostiteljskih i turističkih usluga u AP Vojvodini za 2020. godinu.

            ,,Kapija uspeha“ svakako predstavlja i inspiraciju privrednicima da se upuste u nove poduhvate, ali iizazov svima iz turističkog sektora u Vojvodini da postanu budući laureati.
Laureatima priznanja su uručili predsednik Privredne komore Vojvodine,  pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, i direktorica  Turističke organizacije Vojvodine, dr Nataša Pavlović.
            Osvrnuvši se na proteklu izazovnu godinu, predsednik Privredne komore Vojvodine, Boško Vučurević, nadovezao se rečima da je pandemija umnogome promenila navike putnika i turista,  te uticala na povećanu orijentaciju ka domaćem turizmu, što je omogućilo mnogim ruralnim destinacijama da se razviju.
            - Domaći turizam je pokazao tendenciju intenzivnog oporavka u odnosu na međunarodna putovanja, što predstavlja šansu da se regioni  kao što je Vojvodina brže oporave od socijalnih i ekonomskih posledica pandemije. Turistički patriotizam zadatak je svih nas, kako bi zajedničkim snagama podržali procvat malih biznisa i zajednica na lokalu, uz intenzivnu promociju i pozicioniranje Vojvodine na mapi atraktivnih turističkih destinacija - naglasio je Vučurević.
            - Kada govorimo o tome kakva su vremena, nikada nisu bila laka. Ono što uvek pobeđuje to teško vreme jesu ljudi. Karakteristika ovih prostora, koji jesu mali u svetskim razmerama, jesu ljudi sa kojima se ponosimo, koji žive i rade ovde. Ponosan sam na sve dobitnike ove nagrade. Hajde da promenimo kurs i govorimo o onima koji su najbolji, jer imamo čime da se dičimo - rekao je dr Ivanišević, dodavši da Sekretarijatu predstoji kreiranje nove strategije razvoja turizma Vojvodine za naredni petogodišnji period, gde će jasno biti istaknuto kako bi trebalo pozicionirati turizam na teritoriji Vojvodine.
            Direktorica  Turističke organizacije Vojvodine i predsednica stručne Komisije  dr Nataša Pavlović, govorila je o sistemu ocenjivanja, kao i o dobitnicima priznanja. Ona je ovom prilikom istakla da je Vojvodina jedinstvena destinacija, sa promenadom arhitektonskih celina, prirodne baštine, izvanrednih vina, autentične gastronomije.
            - Tradicija, običaji i srdačnost vojvođanskih domaćina daju pečat turističkoj ponudi ovih prostora. Kada je reč o kvalitetu turističkih usluga i proizvoda, Vojvodina postepeno ide u korak sa visokim standardima koje diktiraju savremeni turistički tokovi. Upravo iz tog razloga i ova prestižna nagrada jeste korak ka usklađivanju turističkih subjekata sa zahtevima savremenog turističkog tržišta i prilika da se istakne jedinstvenost i autentičnost pojedinačnih turističkih entiteta - istakla je dr Pavlović.
            Dobitnici „Kapije uspeha“, kao najvišeg priznanja za kvalitet usluga u protekloj godini, su Specijalna bolnica za rehabilitaciju „Banja Kanjiža - Aquamarin“ za doprinos razvoju banjskog i zdravstvenog turizma, Lovačka kuća „4 Jelena” u kategoriji lovačkih kuća i Restoran „Piknik“ Novi Sad u kategoriji restorana sa tradicionalnom kuhinjom. U kategoriji vinarija, dobitnik priznanja je Vinarija „Maurer“ iz Subotičke peščare.
            Nagrada „Zlatno pero privrede“ koju Privredna komora Vojvodine dodeljuje predstavnicima medija koji su svojim neposrednim angažovanjem doprineli afirmaciji privrede AP Vojvodine dodeljena je  fotografu Martinu Candiru za doprinos i promociji kulturno-istorijskog nasleđa i prirodnih potencijala pokrajine.
            Muzej vojvođanskih Slovaka „Kompleks tradicionalne arhitekture“ iz Bačkog Petrovca, dobitnik je najvišeg priznanja za kvalitet usluga Privredne komore Vojvodine za doprinos očuvanju kulturno-istorijske baštine Vojvodine.
            Dodeljene su i plakete za kvalitet usluga, autentičnu turističku ponudu i doprinos razvoju turističke destinacije, kao i za doprinos očuvanju kulturno-istorijske baštine Vojvodine, a dobitnici su Zavičajna kuća „Tajhaz“ iz Temerina, Etno park „Majkin salaš“ Palić, Salaš „Stojšić“ Krčedin, Restoran „Veliki“ Novi Sad, Vinarija „Veritas“  Sremski Karlovci, Kuća Čupić „Zmaj od Noćaja 1804“ Mačvanska Mitrovica, Lovački dvorac „Kaštel Ečka“ Ečke i „Dedin salaš“ Čenej.

Kristina Đogo PR
Privredna komora Vojvodine

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com