Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Predlog za uživanje na destinacijama u Srbiji

Predlog za uživanje na destinacijama u Srbiji

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Turistička ponuda Srbije predstavljena je na Sajmu domaćeg turizma „Upoznaj Srbiju“ koja je posle beogradske promocije 05. i 06. juna, na lokaciji BIG FASHION Beograd, prikazana i nedelju dana kasnije u BIG Shopping Centers Novi Sad. Prvi sajam domaćeg turizma rezultat je plodne saradnje Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam i Turističke organizacije Vojvodine, koja ima za cilj upoznavanje posetilaca sa turističkim destinacijama u našoj zemlji, i podsticanje razvoja domaćeg turizma.

            Podržavajući ovu ideju, dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam je između ostalog rekao:
            - Morali smo da dočekamo svetsku krizu pa da većina od nas u Srbiji prepozna lepotu svoje zemlje i ako možemo da kažemo da je nešto dobro što se desilo u pandemiji, jeste što su domaći gosti upoznali Pačir i Krupajsko vrelo i neke druge destinacije. Predstoji nam zajednička borba da svi, koji su prošle godine, zbog vanrednih prilika, odmor proveli na nekoj destinaciji u zemlji, nastave da posećuju sva ta divna mesta, a sa naše strane je da ta mesta razvijamo - rekao je sekretar, dodavši da je Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, zahvaljujući odluci Pokrajinske vlade, uložio preko 100 miliona dinara za podizanje turističkih kapaciteta u ovoj godini i izrazio nadu da će biti uloženo još jer, „možemo putovati bilo gde, obilaziti divne predele, ali nigde se nećemo osećati tako dobro kao kod kuće“.
            - Hajde da zajedno idemo u Banovce, na Frušku goru, Palić, da uživamo u EXIT-u, Tamburica festu, u Novom Sadu, svemu onome što Vojvodinu i Srbiju čine najlepšim mestom na svetu - pozvao je dr Ivanišević, i podsetio na dve atraktivne akcije „Vojvođanski ručak“ i „Vikend u Vojvodini“, koje nude sasvim drugačiji doživljaj u odnosu na druge delove Srbije i posebno uživanje.
            - Godinu i po dana smo čekali ovakve sajmove i mogućnost direktne komunikacije sa publikom. Drago mi je što smo, uz poštovanje svih mera, imali priliku da razmenimo iskustvo sa kolegama i predstavimo ono najbolje što naša država ima da ponudi. Interesovanja za domaćeg gosta za odmor u Srbiji ima, o čemu govori i podatak da je u prva četiri meseca u Vojvodini zabeležen porast broja turista od 38,6 odsto u odnosu na prošlu godinu, kao i da je ukupan broj turista porastao za 12,9, a noćenja za 18,8 odsto. Sa nama je preko 50 izlagača iz cele zemlje, lokalnih turističkih organizacija, turističkih agencija, vinarija, proizvođača hrane, meda i drugih proizvoda. Jedan od ciljeva sajma bio je i podrška radu ugostiteljske i turističke privrede - rekla je dr Nataša Pavlović, direktorica Turističke organizacije Vojvodine, i pozvala sve da se upoznaju sa vojvođanskom gastronomijom, proizvođačima hrane i pića, ali i kulturno-istorijskim znamenitostima, starim zanatima, a svojim kolegama poželela uspešnu predstojeću turističku sezonu.
            Organizator prvog Sajma domaćeg turizma bio je „Carnival Fun Factory-Event Production", a partner kompanija BIG.
            Da li će se sa ovom praksom nastaviti i u narednom periodu, s obzirom na interesovanje publike i potrebu ovakvih manifestacija, sigurni smo da hoće, a odlična organizacija, bogata i raznovrsna ponuda to zaslužuju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com