Fri04192024

Poslednja izmena:08:43:12 AM

Back REPORTAŽE MANIFESTACIJE Rivica - primer kako jedna manifestacija uzdiže selo

Rivica - primer kako jedna manifestacija uzdiže selo

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

           Svečanost povodom obeležavanja dve decenije „Dana vina“ u fruškogorskom mestu Rivica, bila je lep povod za sumiranje rezultate i dodelu priznanja idejnom tvorcu ove manifestacije, meštaninu, gospodinu Đorđu Ćosiću u znak zahvalnosti što je njegova ideja zaživela i dovela do dvadeset godina postojanja manifestacije koja je uticala na razvoj sela.

           Uprkos strepnjama zbog trenutke situacije, u skromnijim uslovima i sa nešto manje publike, ali i gostima iz Rpublike Srpske i okolnih opština, organizatori nisu krili zadovoljstvo što je sve zamišljeno sprovedeno, kao i prisustvom prijatelja, donatora, privrednika, predstavnika izvršne vlasti, poštovalaca ogromne volje i truda Rivičana da odneguju ovaku jednu manifestaciju.
           Svečanost je bila povod i za dodelu 38. titule počasnog građanina, koja je ovoga puta pripala Bošku Vučureviću, predsedniku Privredne komore Vojvodine (PKV) za podršku ovoj manifestaciji, kao i projektima realizovanim u mestu u prethodnom periodu.
           Dr Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretar za privredu i turizam istakao je da će se ulaganja u vinsko-vinogradarski sektor nastaviti, i da će se upravo aktuelna priča, u smislu boljeg pozicioniranja na turističkim mapama ovog kraja i ove manifestacije privesti kraju.         Čedomir Božić, pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo je posetio vinariju „Odrovački“ u Rivici, gde ga je vlasnik, Sava Odrovački, upoznao sa načinom proizvodnje vina jedne male vinarije. Sekretar je tom prilikom istakao da će i u narednom periodu Sekretarijat podržati upravo male vinogradare i vinare.
           Biljana Petrović direktorka Uprave za agrarna plaćanja potvrdila da Ministarstvo poljoprivede pruža podršku upravo ovakvim manifestacijama i da im predoči mogućnosti koje im ova institucija nudi, dok je Danilo Golubović, savetnik za zajedničku poljoprivrednu politiku u kabinetu ministra za evropske integracije primetio da Rivičani sa „Danima vina“ mogu parirati i mnogo razvijenijim evropskim sredinama u smislu organizacije događaja i same manifestacije.
           Suma sumarum: lepa atmosfera na manifestaciji odisala je pozitivnom notom, kao i prethodnih godina. Svaki proizvođač iz Rivice predstavio se svojim proizvodima, a bilo je i mnogo izlagača iz celog kraja. Ovaj događaj, u koji su organizatori uložili puno truda, vremena i svog autoriteta, uticao je da Rivica danas bude prijatno planinsko mesto za život i mladih i onih koji se tako osećaju.
           Goran Eror ispred organizatora i mlada, danas motorna snaga sela, rekao je da ideja za nove projekte ima, kao i znanja i volje za njihovu realizaciju. Podrške ne manjka. Jer, ono što Rivicu čini tako privlačnom jesu Rivičani, vredni, pošteni, saborni u svakoj zamisli na putu razvoja njihovog sela. I upravo je to ono što svi prepoznaju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com