Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Vodič kroz aktuelna dešavanja u Novom Bečeju

Vodič kroz aktuelna dešavanja u Novom Bečeju

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Prva ovogodišnja manifestacija u Novom Bečeju, u organizaciji Turističke organizacije opštine Novi Bečej, ovoga puta u vidu seminara bio je „Piknik na Arači“ početkom juna. Prema rečima Verica Drobac, turizmologa u Turističkoj organizaciji opštine Novi Bečej za TO je obeležavanje ove manifestacije u bilo kom obliku predstavljao je uspeh, zbog njene specifičnosti, atraktivnosti, istorijskog značaja, posebno saradnje sa severnim susedima.

            Testomanija, početkom jula, prvi put održana 2019., prošle godine preskočena, održaće se ove godine u skladu sa okolnostima, na otvorenom. Reč je o celodnevnoj manifestaciji u čijem prepodnevnom delu učestvuju „testomani“ juniori, odnosno mlađi učesnici, kako bi prihvatili običaje ovog kraja, dok su popodnevna dešavanja vezana za odrasle: izložba testenine i pekarskih proizvoda, takmičenja, radionice...
            Za prave gurmane ovog prostora omiljeno Opasuljivanje desiće se 17. jula, na platou Tiskog keja. Novobečejci na ovu manifestaciju ne pozivaju jer takmičenje u kuvanju pasulja, jela koje je i kralj Petar I Karađorđević na dvoru zahtevao da se kuva svakog petka, zamišljeno kao lokalna, preraslo je u nacionalnu kategoriju. Događaj će pratiti kulturno-zabavni program, a za svaku ekupu organizatori su pripremili šator, sto, klupe. Učesnici treba da ponesu samo dobro raspoloženje.
            Glavna maifestacija Velikogospojinski dani od 26 - 29. avgusta odvijaće se po programu od prošle godine i biti realizovana kako je predviđeno, istog sadržaja i sa istim muzičkim gostima. Izostaće samo takmičenje tamburaških bandi, ali će jedna od njih praviti štimung u vreme održavanja takmičenja u kuvanju riblje čorbe. U toku su prijave za proizvođače - izlagače na Etno bazaru.
            Kada je reč o ostalim naseljima novobečejske opštine, četvorodnevna kulturno-zabavna manifestacija Dani sela - Kumane, sa etno sadržajima, kulinarskim takmičenjima, koncertima ove godine je skromno obeležena. Seoska slava Sv. Ilija u novomiloševačkom parku i ove godine biće u znaku najbolje štrudle na svetu koje priprema UŽ „Novo Miloševo“. U toku  su prijave za učešće svih zainteresovanih.
            Dorina domaćinska kuća, Smeštaj Azicki, Privatan smeštaj porodice Dragić, Apartmani Dujin, uz Hotel terme „Tiski cvet“ koji je povećao kapacitete ( krajem jula očekuje se i početak rada otvorenog bazena), i Hostel „Stara Vranjevačka opština“, daju legitimitet Novom Bečeju kao ozbiljne turističke destinacije za višednevni boravak turista. 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com