Fri04192024

Poslednja izmena:08:43:12 AM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE CikloBač nastavlja svoju misiju

CikloBač nastavlja svoju misiju

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Turistička organizacija opštine Bač, organizovala je 27. 06. 2021.  manifestaciju „CikloBač 7“, koja svake godine okuplja veliki broj učesnika, zaljubljenika u dvotočkaše.  Svi prisutni su u 10.00 časova startovali sa srednjovekovne Tvrđave u Baču. Preko 150 učesnika različitih uzrasta krenulo je u ciklo avanturu. Prolazeći pored najznačajnijih kulturno-istorijskih lokaliteta, ruta duga 15 km ih je vodila preko Malog Bača i Vajske do jezera „Provala“, gde su imali kratko osveženje i pauzu, dok su u ceremonijalnom delu manifestacije organizatori dodelili priznanja u različitim kategorijama.

            Pehar za najmlađeg učesnika je osvojila Teodora Ilić koja ima samo četiri godine, dok je gospodin Mladen Ćojanović sa svojih 73 godine proglašen za najstarijeg učesnika. Ovogodišnji „CikloBač 7“, je sem individualaca, privukao i biciklističke klubove pa su tako pehare dobili predstavnici klubova: „Velo Art“- Sombor, “Pedaliranje”, Udruženje „Rekreacija biciklom - Subotica“. Priznanje za dugogodišnju uspešnu saradnju otišlo je u ruke Zorana Bjelotomića, profesionalca u biciklizmu i ambasadora opštine Bač, i u znak zahvalnosti mu je dodeljen pehar. Turistička organizacija je dodeljivanjem pehara Domu zdravlja Bač, MUP Bač, Poljočuvarskoj službi Bač, Opštinskoj upravi Bač, Javnom komunalnom preduzeću „Tvrđava“ Bač, ali i restoranu „Bački Dvor“ i Mesnoj zajednici Bačko Novo Selo, izrazila neizmernu zahvalnost na podršci i saradnji, koja je doprinela kvalitetnoj realizaciji ove manifestacije.
            Direktor Turističke organizacije opštine Bač, Darko Vojnović, poželeo je dobrodošlicu svim učesnicima i posetiocima, a predsednik opštine Bač, doktor Steva Panić, uručio je učesnicima nagrade u predviđenim kategorijama. Jedan deo učesnika je nakon pristizanja u Vajsku završio svoje učešće, dok su oni uporniji nastavili dalje preko Bođana, nasipom do Bačkog Novog Sela, u ukupnoj dužini od 40 km, gde je organizovan zajednički ručak. 
            - Na ovogodišnjoj manifestaciji smo imali čast da ugostimo učesnike koji su nam stigli iz: opštine Bač, Sremske Mitrovice, Subotice, Čelareva, Ruskog Krstura, Sombora, Novog Sada, Bačke Palanke, Bačke Topole, Novog Orahova, Savinog Sela, Divoša, Odžaka, Beograda, Kraljeva i Gornjeg Milanovca, te još jedanput pokazali da rekreativna vožnja biciklom zauzima vrh lestvice sportskih disciplina i privlači sve veću pažnju javnosti - rekao je gospodin Vojnović, i izražavajući posebno zadovoljstvo što su i ove godine uspeli da organizuju “CikloBač 7”, koji pokazuje veliki potencijal, jer su zaljubljenici u dvotočkaše i rekreativnu vožnju počeli da uviđaju značaj ovakve vrste aktivizma, koja promoviše zdrav način života.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com