Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Novobečejska marina i auto kamp ovog leta u funkciji

Novobečejska marina i auto kamp ovog leta u funkciji

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

            Planovi oko uređenja leve obale Tise privode se nameni. Turistička organizacija opštine Novi Bečej, od skora upravitelj marine i auto kampa „Gradište", će ovog leta, posebno za turiste koji u ovaj grad dolaze sa Tise, omogućiti uslove za privez svojih plovila i sve pogodnosti za ugodan i bezbedan boravak u kampu. Na ovaj način, TOO Novi Bečej, koja je od svog osnivanja bila u potpunoj funkciji gostiju ovog grada, ispunila je uslove za sveobuhvatnijom, kvalitetnijom i sadržajima bogatijom turističkom ponudom.

            - Do sada je ovim delom obale upravljalo Udruženje nautičara i kao takvo imalo ograničene mogućnosti delovanja. TOO Novi Bečej je, kao institucija koju podržava lokalna samouprava, i sa određenim budžetom koji je, ove godine stigao tek u maju, za razliku od prethodnih godina, kada je stizao početkom godine, razlog kašnjenja sprovođenja planiranog: obezbeđivanja podjednakih uslova za svih 184 priveza, što podrazumeva osvetljenje, priključak za stuju i vodu. Na ovom potezu uskoro počinje i organizacija auto kampa. Uređen će biti i centralni objekat sa mogućnošću korišćenja kuhinjskih aparata, bele tehnike, od frižidera, stolova, klupa, dok su toaleti i tuš već u funkciji. Na prostoru kampa, osim zelenila, planirano je dečje igralište, postavljanje ležaljki i drugog neophodnog mobilijara. Prostorno i sadržajno želeli smo da maksimalno iskoristimo ovo mesto kraj reke, kako bi naši sugrađani uživali, a turisti mogli da provedu ugodnih, aktivnostima ispunjenih nedelju dana. Cilj nam je da nas posećuju nautički turisti jer će za to imati sve uslove. Planiran je i zimovnik, u rukavcu dolme - kaže Saša Dujin, direktor TOO Novi Bečej.
            Po njegovim rečima, uređenjem ovog prostora kojim je obuhvaćeno dva kilometra obale i širina kopnene linije od 60 i vodene od 50 metara, Novobečejci će dobiti jedno novo izletište. Da bi ono imali pun smisao biće određena mesta za roštilj i bezbedno kuvanje na otvorenom, a za prijatniji boravak biće postavljene i tende.
            Nakon uređenja marine, u pravcu Tvrđave „Stari grad“ (XIV vek), koja je igrala značajnu ulogu, a koja je do skora bila potpuno zanemarena, planirana je izgradnja staze za šetnju, a zapušten prostor nekadašnje plaže, zbog povoljnih prirodnih uslova, peska i pozicije, opet će biti priveden nekadašnjoj nameni.
            - Želimo da sve učinimo lako dostupnim, od pristupa za automobile i motore, do pristupa za pešake. Vremenom planiramo da uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata i resornog Ministarstva uredimo pristan za veće brodove, jer smo situirani na 50 metara od plovnog puta što nam garantuje zaštitu od vremenskih nepogoda - objašnjava direktor.
            Novi Bečej se nalazi na mapi Kamping asocijacije Srbije, ali i na biciklitistočkoj ruti EuroVelo11, najdužj evropskoj ruti, koja prolazi prelepom novobečejskom dolmom. Novi Bečej je odranije svojim kapacitetima zavredio pažnju cikloturista, posebno obezbeđivanjem smeštaja otvaranjem Hostela „Stara Vranjevačka opština“. Po definiciji ljubitelji prirode i svega prirodnog, cikloturisti i kamperi, smešteni tik uz reku sigurno će biti dodatno motivisani da produže planiran boravak u ovoj varoši.
            Marina i auto kamp „Gradište“ namenjeni su svima onima koji u Novi Bečej dolaze vodenim putem ili drumom. Za ove druge domaćini će obezbediti smeštaj u šatorima ili kamp prikolicama okruženi zelenilom, po kojem ovaj grad nazivaju i „zelenim gradom“.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com