Sat04132024

Poslednja izmena:12:44:10 PM

Back TURIZAM TURISTIČKE ORGANIZACIJE Turistička organizacija Vojvodine spremno dočekuje letnju sezonu

Turistička organizacija Vojvodine spremno dočekuje letnju sezonu

  • PDF

           Turistička organizacija Vojvodine (TOV) je od početka godine krenula u aktivnu kampanju promocije turističke ponude AP Vojvodine, putem brojnih kanala komunikacije sa potencijalnim posetiocima. Letnja turistička sezona je u prethodnom periodu predstavljena putem digitalnih platformi, štampanih materijala, kao i direktnim kontaktom sa turistima. Naime TOV je u aprilu predstavila turističke proizvode Vojvodine u ekskluzivnom bilingvalnom izdanju magazina Balkan Travel Vojvodina. Magazin je dostupan čitaocima širom Srbije, Makedonije, BiH, Crne Gore. Upravo posetioci iz regiona prednjače u poseti Vojvodini.

           Prva u nizu najava letnje sezona, bilo je učešće TO Vojvodine na događaju „Biram Srbiju“, koji je realizovan u podnožju Avalskog tornja u organizaciji TO Srbije. Na ovom događaju prezentovana je turistička ponuda Pokrajine u saradnji sa TO Subotice, Vršca i Inđije.
           Turistička organizacija Vojvodine, kao domaćin  je tokom juna učestvovala na sajmu domaćeg turizma „Upoznaj Srbiju” u Big fashion Park-u u Beogradu, kao i u Big šoping centru u Novom Sadu. Sajam su svečano otvorili Pokrajinski sekretar za privredu i turizam, dr Nenad Ivanišević, i direktorica Turističke organizacije Vojvodine, dr Nataša Pavlović. Turistička organizacija je tim povodom predstavila kompletnu turističku ponudu Vojvodine za predstojeću turističku sezonu. Na oba događaja više od 50 izlagača iz cele zemlje predstavilo je raznovrsne turističke sadržaje, gastronomiju, suvenire i domaću radinost.  Ideja sajma je bila da posetioci upoznaju destinacije u Srbiji, predele, gradove, sela, ljude i običaje, kao i njihovo podsticanje na putovanja u okviru svoje zemlje. Jedan od ciljeva sajma jeste i podrška radu ugostiteljske i turističke privrede. Sajam je prvenstveno namenjen za promociju domaćih turističkih destinacija i manifestacija, prezentaciju turističkih proizvoda, ponude smeštaja i ugostiteljskih objekata. U okviru sajma bila je organizovana i degustacija i prodaja domaćih, tradicionalnih proizvoda i suvenira. Sajam je bio realizovan uz poštovanje svih epidemioloških mera.
           U okviru Good food and wine festivala, 19.06.2021. TOV je organizovala „Dane Vojvodine“ na Sava promenadi u Beogradu. Na trećem po redu festivalu tradicionalne hrane i vina, preko 80 izlagača iz cele zemlje, predstavilo je svoju eno-gastronomsku i turističku ponudu. Festival je otvorila dr Nataša Pavlović, zajedno sa dr Nenadom Ivaniševićem i zamenikom gradonačelnika Beograda, Goranom Vesićem. 
           Na manifestaciji koja se ove godine održala pod sloganom „Da ponovo nazdravimo životu“ dodeljena su priznanja najboljim proizvođačima, kao i plakete partnerima festivala. Na festivalu, posetioci su u okviru Vojvođanskog kornera imali prilike da degustiraju raznovrsna vina iz tri dominantna vojvođanska vinogorja, da probaju raznovrsne gastronomske đakonije, kao i da se upoznaju sa turističkom ponudom Vojvodine za predstojeću sezonu. Dani Vojvodine u okviru ovog festivala su organizovani drugi put po redu.
           Leto u Vojvodini će biti u znaku gastronomije, pored brojnih gastronomskih manifestacija širom Vojvodine, Turistička organizacija priprema kampanju pod nazivom „Vojvođanski ručak“. Kampanja se realizuje u cilju brendiranja gastronomske ponude i kreiranja jedinstvenih gastronomskih proizvoda koji će biti prepoznatljivi širem tržištu. Ideja je da se što više posetilaca zainteresuje za restorane, salaše, vinarije, čarde, hotele koji u svojoj ponudi nude tradicionalnu vojvođansku hranu. Kroz projekat će doći do segmentiranja gastronomske ponude Bačke, Banata i Srema, što će biti istaknuto kao specifičnosti gastronomije lokacija.
           U narednom periodu će biti organizovani događaji pod nazivom „Turistički susreti“, na nekoliko lokacija širom Vojvodine. Događaj će biti realizovan u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za privredu i turizam i lokalnim turističkim organizacijama. Ovi događaji će doprineti promociji turističkih proizvoda konkretne opštine, dok će u okviru svakog pojedinačnog događaja biti organizovane radionice na kojima će jedna od tema biti uticaj pandemije na poslovanje turističke privrede, kao i načini za ublažavanje negativnih posledica.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com