Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Nedelja u Bačkom Monoštoru: Obeležavanje Dana Gornjeg Podunavlja i Evropskog Amazona

Nedelja u Bačkom Monoštoru: Obeležavanje Dana Gornjeg Podunavlja i Evropskog Amazona

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 3
  • Sledeća

            Partnerske organizacije u projektu Integracija lokalne zajednice u proces upravljanja zaštićenim područjima na primeru SRP “Gornje Podunavlje“ - JP „Vojvodinašume“, UG „Podunav“ Bački Monoštor i HKPD „Silvije Strahimir Kranjčević“ Bački Breg, u nedelju, 11. jula, organizuju  aktivnosti otvorene za lokalno stanovništvo i sve zainteresovane, a povodom obeležavanja Dana Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“ i UNESCO Rezervata biosfere „Bačko Podunavlje“.

            Proslava je planirana u vidu šetnje Šetnom stazom „Štrbac“ u Bačkom Monoštoru, uz prigodan program i sadržaje za prisutne - koncert u šumi, koga će upriličiti Vokalni ansambl „Musica Viva“. Program počinje u 17h, okupljanjem učesnika na ulazu na šetnu stazu Štrbac.
            Ciljevi projekta su poboljšanje upravljanja zaštićenim područjem uspostavljanjem intenzivnije saradnje sa lokalnom zajednicom i proširivanjem spektra usluga zaštićenog područja podizanjem kapaciteta dizajniranih za osetljive grupe, uključivanje lokalne zajednice i zainteresovanih strana u proces upravljanja zaštićenim područjem, podizanje svesti lokalne zajednice o značaju zaštićenog područja i usluga ekosistema, omogućavanje korišćenja i pristupa zaštićenom području i centru za posetioce pripadnicima ranjivih grupa, pružanje kvalitetnih sadržaja u zaštićenom području, namenjenih ranjivim grupama - mladima, deci, ženama, osobama sa invaliditetom, edukacija lokalne zajednice i šire javnosti o značaju očuvanja prirode i zaštićenih područja, radi ublažavanja posledica klimatskih promena, kao jednog od faktora poremećenih bioloških odnosa i pojave pandemije.
            Kontakt za sve informacije: UG „Podunav“ Bački Monoštor, Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli , 063 89 38 128

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com