Tue06252024

Poslednja izmena:11:07:14 PM

Back HRANA I PIĆE VINO Vinofest ovog vikenda u Vršcu

Vinofest ovog vikenda u Vršcu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

            Grad Vršac i Turistička organizacija Vršac, od petka, 9-og, do nedelje, 11. jula, organizuju 15-tu po redu manifestaciju VINOFEST. Festival vina VINOFEST je i ove godine izložbenog, takmičarskog, ali i prodajnog  tipa.

            Za razliku od prethodnih godina  kada je festival u  slavu vina bio održavan u martu, u prostorijama hotela „Srbija“ u Vršcu, ovogodišnji VINOFEST će biti održan na otvorenom, na Trgu Sv. Teodora Vršačkog (Gradski trg) u periodu od 18 do 24 časova, sva tri dana. Okupiće oko 40 vinara iz cele Srbije i posetioci će imati priliku da probaju preko 200 različitih vrsta vina. Najbolja vina biće ocenjena od  stručne  komisije i priznanja za kvalitet biće dodeljena na otvaranju festivala, u petak.
            Svi posetioci imaće priliku da kupe vinsku čašu za degustaciju, po ceni od  250,00 dinara, kao i bonove za degustaciju. Cena bona iznosi 100,00 dinara.
            Proteklih godina, osim domaćih vinarija, svoja vina predstavile su i vinarije iz Mađarske, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Italije, Crne Gore, Češke i drugih zemalja.     Tatjana Palkovač, direktor Turističke organizacije je izjavila da je Vršac spreman za ovu kultnu svetkovinu, kao i da će se ista održati zahvaljujući stabilizaciji epidemiološke situacije, ali uz sve predviđene bezbednosno propisane mere, te da očekuje da će se sledeće godine festival tradicionalno obogatiti znatno veći broj vinara iz regiona.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com