Sat07202024

Poslednja izmena:09:39:46 PM

Back KULTURA MUZIKA Wind Rock Fest u Vršcu za mlade i one koji misle da su mladi

Wind Rock Fest u Vršcu za mlade i one koji misle da su mladi

  • PDF

            Umeju Vrščani da osim u vinu uživaju i u drugim stvarima, a vetrovi će od 29. jula do 01. avgusta u ovaj grad Pod kulom doneti odličnu festivalsku atmosferu sa nekim od najuticajnijih bendova ex-Yu rock scene.

            Treći Wind Rock Fest je upravo najavljen, sa satnicom dešavanja tokom četiri dana trajanja. Kristijan Petkov, operativni menadžer festivala, pozvao je sve ljubitelje Rock’n’Roll zvuka na Vršačko jezero i garantovao dobar provod uz odličnu muziku i veliki broj pratećih aktivnosti.
            Muzički program počinje u četvrtak, takmičenjem šest demo bendova: Carpinus, Jurka, Midlseks, Sara Džesika Panker, Hydrogen, M.U.K., po mišljenju publike, koja je glasala preko facebook-a, najboljih u konkurenciji od 21 prijavljenih. Posle koncerta ćićevačko-beogradskog benda „Jorgovani“, dobrog primera mlađim bendovima kako se na pravi način, trudom i radom, za kratko vreme može steći popularnost i postati jedan od najtraženijih bendova današnjice, na kraju dana biće proglašeni pobednici, najbolji od šest bendova.
            Program drugog dana počinje dokumentarnim filmom „Novi talasi - 40 godina posle“, autora i scenariste Nikole Kneževića, koji uz Olgu Kepčiju potpisuje i režiju, a nastavlja se nastupom jednog od festivalski najaktivnijih bendova „Znoj“ iz Pančeva. Sledi takođe pančevački „Iskaz“ poznat po svojoj ogromnoj energiji koji treba da najave koncert „Partibrejkersa" koji svi čekaju, ne samo zbog njihovih hitova i vrhunskog muziciranja, već i po retoričkim opaskama frontmena Zorana Kostića Caneta. Kraj dana označiće nastup novosadskog hard rock cover benda „Zona Katastrofe“.
            Za subotu je pripremljen celodnevni program, berza ploča, nastup najmlađih muzičara Vršca: MC „Zvončići“, Bulijeva škola rock-a, i mladog lokalnog punk benda „Zlotvori“. U nastavku se očekuje nastup jedinog predstavnika hip hopa na festivalu, grupe „Wajz“, a Tanja Jovićević i Oktobar 1864 napraviće uvod u spektakl, koncert hrvatskog punk rock benda „Hladno pivo“, koji prvi put nastupa u Vršcu. Poslednji nastup večeri biće promocija novog albuma punk benda „Majkan“ iz Apatina.
            Za nedelju je predviđen malo drugačiji, opušteniji program. Tradicionalni Vršački kotlić, takmičenje u kuvanju lovačkog gulaša i riblje čorbe je inicijalna manifestacija na koju je Wind Rock Fest nadograđen. Kuvaranciju će pratiti tombola i druge aktivnosti karakteristične za takav događaj. „Vršački kotlić“ za razliku od prethodnih dana, pratiće zvuci tambure.
            I reč dve o žiriju, kako u konkurenciji mladih bendova, tako i u kuvarskom takmičenju, koje organizatori drže u anonimnosti, kako bi bili sigurni da neće biti „nameštanja“. Zna se da će oba činiti odgovorni i kompetentni članovi, koji neće ni na koji način dozvoliti da njihov autoritet bude ugrožen.
            Vrščani znaju da naprave manifestaciju, da uživaju u njoj, ali i da privuku goste. Očekuje se da prostor kod Jezera bude prepun mladog sveta, bajkera, svih onih koji prate rock scenu Srbije. Očekuje se, kao i svake godine, veći broj turista iz Rumunije, jer je Vršac samo 14 kilometara udaljen od rumunske granice.
            Poznati kao dobri domaćini, koji i vole i znaju da ugoste, Vrščani će tokom manifestacije, a za sve zainteresovane organizovati posete Vršačkoj kuli, manastirima u Središtu i Mesiću, nekoj od brojnih vinarija, kao i vinskom selu Gudurici, jer Vršac je grad duge tradicije i kompleksne turističke ponude. Uostalo,. Wind Rock Fest  ne bi ni bio moguć bez podrške Grada Vršca i Turističke organizacije Vršca.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com