Tue03192024

Poslednja izmena:08:54:27 PM

Back REPORTAŽE NAJAVA Pripremite se za Dane borovnica na Kopaoniku

Pripremite se za Dane borovnica na Kopaoniku

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

            Tokom poslednjeg vikenda jula i početkom avgusta ( 30. jul - 01. avgust) na platou Ravnog Kopaonika, koji okružuju Suvo Rudište (sa Pančićevim vrhom), Karaman, Gobelja i dr., u okviru apartmanskog kompleksa Konaci, biće održana, sada već tradicionalna, manifestacija „Dani borovnice“ koju po dvanaesti put potpisuje Turistička organizacija opštine Raška, sa saradnicima. Cilj ove manifestacije, zbog dobre organizacije, ali i neopisive lepote i prijatnih temperatura na „Srebrnoj planinini“ tokom žarkih letnjih dana, teško uporedljive sa bilo kojom drugom, je da okupi sve ljubitelje prirode, svežeg planinskog vazduha, raznih šumskih proizvoda, koje su pripremile vredne ruke potkopaoničkih žena.

            Posetioci će imati priliku da probaju čuvenu kopaoničku borovnicu i domaće proizvode od borovnice i sa borovnicama. Tokom manifestacije, tradicionalno će se održati i takmičenje u berbi borovnica, ocenjivanje proizvoda iz domaće radinosti, organizovati pešačka tura „Borovnici u pohode“, kao i panoramska vožnja žičarom.
            Ove godine, zbog evropskog kalendara takmičenja, izostaće atraktivan MTB maraton „Tri strane Kopaonika“, jedinstvena biciklistička trka i jedan od najuzbudljivijih maratona na našim prostorima - „Trail Race Kopaonik“, pa se očekuje manje gužve, ali ne i dinamike. Ova trka biće održana poslednjeg vikenda avgusta, nedelju dana pre Dana vrganja. Organizatori, Turistička organizacija Raška, Opština Raška, Turistička organizacija opštine Brus, Nacionalni park Kopaonik i MK Mountain Resort planiraju da naredne godine vrate Trail Race Kopaonik, trku na 07 km i 15 km, u vreme Dana borovnica, a da MTB maraton „3 strane Kopaonika bude u vreme održavanja Dana vrganja.
            Domaćini obećavaju da će „pojačati“ aktivnosti u smislu broja učesnika, a biće i nekih osveženja same manifestacije novim programima.
            Najvažnije je da će borovnica biti i za one koji žele da ih kupe, i za branje.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com