Thu07252024

Poslednja izmena:07:58:03 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Zeleno svetlo za 88. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Zeleno svetlo za 88. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 5
  • Sledeća

           Paraleleno sa pripremom 88. Međunarodnog poljoprivrednog sajma koji će, prema najnovijoj informaciji i potvrdi Novosadskog sajma, biti održan od 18. do 24. septembra,
stručne ekipe su uradile veliki deo posla oko vrednovanje kvaliteta proizvoda i usluga koje će biti završeno u prvim danima najveće agrarne priredbe na ovim prostorima. Tokom leta priznanja po robnim grupama biće uručivana na svečanostima u Kongresnom centru „Master“, dok će posebna čast najboljima biti ukazana na tradicionalnoj Večeri šampiona.

           Poslednje u tzv. „prvom delu“ bilo je ocenjivanje kvaliteta vina i jakih alkoholnih pića. Najboljima u te dve robne grupe, su uručena priznanja u Kongresnom centru „Master”. Zvanje apsolutnog pobednika u konkurenciji vina osvojila je podgorička Vinarija Radević Estate Wines i ponela Veliki šampionski pehar Novosadskog sajma za vrlo visok kvalitet izuzetno širokog asortimana ocenjenih likerskih, belih, roze i crvenih vina. Istim priznanjem za sjajne rezultate u obe kategorije - za standardno visok kvalitet vina, kao i širokog asortimana jakih alkoholnih pića, nagrađena su Patrijaršijska dobra u Beogradu. Veliki šampionski pehar i zvanje apsolutnog šampiona u kategoriji jakih alkoholnih pića pripali su Slobodanu Seniću iz Viševca, za najviši kvalitet izuzetno velikog broja uzoraka voćnih rakija.
           Nastup somborske Vinarije Dragić nagrađen je Srebrnim šampionskim peharom - za najviši kvalitet širokog asortimana ocenjenih belih, roze i crvenih vina. Destileriju Turčinović u Nikšiću Komisija je nagradila Srebrnim šampionskim peharom za vrlo širok asortiman voćnih rakija, kao i programa izuzetno kvalitetnih likera.
           Pehar Novosadskog sajma ponela je Vinarija Komazec u Inđiji za vina, a podgorička Vinarija Rogošić za visok kvalitet ocenjenih uzoraka vina, kao i za ocenjenu lozovu rakiju. Istim priznanjem nagrađena je i Vinica Brkić, Velika Hoča, Kosovo i Metohija kako za izuzetno kvalitetne domaće lozove rakije, tako i za kvalitet ocenjenih vina. Destileriji Đurađ u Ravnom Selu Pehar Novosadskog sajma je pripao za širok asortiman voćnih rakija, kao i program vrlo kvalitetnih likera. Povelje, plakete i medalje uručene su i ostalim učesnicima ocenjivanja kvaliteta.
           Vest da je Novosadski sajam dobio dozvolu Kriznog štaba Vlade Republike Srbije za
organizaciju priredbi, u terminu od 18. do 24. septembra, kada će biti održan 88. Međunarodni poljoprivredni sajam, kao i 53. Međunarodni sajam lova i ribolova i Sajam ekologije, obradovala je i organizatore, ali i brojne izlagače i posetiioce ove kultne manifestacije. Ipak, on će biti malo drugačiji od ranijih, pošto je predviđena primena mera prevencije što znači da će uslovi za izlagače i posetioce biti - digitalni zeleni sertifikat (potvrda o vakcinaciji ili preležanom KOVID-u 19), negativan brzi antigenski ili PCR test.
           Međunarodni poljoprivredni sajam je ključni događaj u oblasti agrobiznisa u ovom
delu Evrope i mesto na kojem Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede i sve
relevantne pokrajinske i institucije Grada Novog Sada predstavljaju subvencije za
poljoprivrednu proizvodnju, a izlagači najnovija dostignuća u agraru, proizvode i
iskustva. Pored brojnih domaćih izlagača, dolazak su najavile i firme iz Češke koja je
Zemlja partner, Italije, Španije, Belorusije, Poljske, Holandije, Turske kao i zemalja u
okruženju.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com