Wed05292024

Poslednja izmena:10:45:55 PM

Back PRIVREDA INSTITUCIJE Privredna komora Vojvodine: Predstavljen program finansiranja Fonda za inovacionu delatnost

Privredna komora Vojvodine: Predstavljen program finansiranja Fonda za inovacionu delatnost

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 4
  • Sledeća

           U Privrednoj komori Vojvodine održana je konferencija „Predstavljanje programa finansiranja Fonda za inovacionu delatnost“ u organizaciji Udruženja industrije Privredne komore Vojvodine i Fonda za inovacionu delatnost.

           Zoran Trpovski, sekretar Udruženja industrije PKV, istakao je  da je Privrednoj komori Vojvodine zadovoljstvo da bude domaćin ove konferencije.
           - Naša želja je da sve institucije koje pomažu privredu predstave svoje programe i mi ćemo uvek biti na raspolaganju. Sve informacije pružićemo i našim članovima putem udruženja i grupacija - istakao je Trpovski.
           Vladimir Vojvodić, menadžer programa u Fondu za inovacionu delatnost rekao je da je najnoviji poziv vredan 9 miliona evra koji se finansira iz sredstava EU i budžeta Republike Srbije  za program ranog razvoja, sufinasiranje inovacije i program saradnje nauke i privrede.     - Cilj je stvaranje novih proizvoda, usluga, tehnologija i tehnoloških procesa . U dosadašnjim pozivima Fond za inovacionu delatnost opredelio je 10 miliona evra za projekte koji dolaze sa teritorije AP Vojvodine.
           Kao primer dobre prakse Jelena Tričković „Tajfun Hil“, navela je da su u dva navrata bili  korisnici sredstava  Fonda za inovacionu delatnost. Prvi projekat realizovan je pre osam godina i tada im je to mnogo značilo jer su bili u početnoj fazi razvoja osnovne tehnologije na kojoj se baziraju svi proizvodi danas.
           Zahvaljujući sinergetskom efektu koji je nastao iz partnerstva Republike Srbije i Evropske unije, kao i usmerenosti Vlade ka jačanju ekonomije zasnovane na znanju i inovacijama, Fond za inovacionu delatnost će u narednom periodu za razvoj inovativnih tehnologija, proizvoda i usluga sa tržišnom primenom i velikim potencijalom za komercijalizaciju opredeliti 20 miliona evra.
           Inovativna preduzeća mogu da se prijave za dodelu bespovratnih sredstava za razvoj inovacija kroz Program ranog razvoja, Program sufinansiranja inovacija i Program saradnje nauke i privrede. Prvi javni poziv, vredan 9 miliona evra, otvoren je do 15. septembra 2021. godine u 15:00 časova, a prijave projekata iz svih oblasti nauke i tehnologije, kao i industrijskog sektora se podnose putem portala Fonda http://www.inovacionifond.rs/. .Naredni javni poziv za programe finansiranja očekuje se krajem novembra 2021. godine. 
           Evropska unija je za programe finansiranja inovacija do sada izdvojila 30.8 miliona evra iz Pretpristupnih fondova.

Kristina Đogo PR
Privredna komora Vojvodine

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com