Fri03292024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back KULTURA OBELEŽAVANJA Pazovački korzo - gastronomija i istorija na jednom mestu

Pazovački korzo - gastronomija i istorija na jednom mestu

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 10
  • Sledeća

           Dani opštine Stara Pazova, koja je već decenijama unazad privredno jedna od tri najuspespešnije opstine u Srbiji, ove godine obeleženi su kroz manifestaciju „Pazovački korzo“ koja je održana na Trgu Zorana Điinđića, u nedelju1. i ponedeljak 2. avgusta, oba dana od 18 h. Događaj je  objedinio nadaleko poznatu i čuvenu  gastronomiju Srema, duh starih vremena kroz prikaz pazovačkog korzoa.

           Kroz prikaz korzoa pokazano je kako je zaista izgledalo nekada, kako su se u ovoj opštini oblačili ljudi, šta se na korzou zbivalo. Istorijski artefakti pokazuju da je Stara Pazova i tada bila izuzetno moderna i napredna opština, što su kroz rekonstrukciju priča svi posetioci manifestacije mogli da vide.
           Manifestacija je bila okrenuta i gastronomiji. Na 30 štandova bili su izloženi sremački specijaliteti koji su mogli da se degustiraju - testa, kolači, mesne prerađevine, rakije, vina, sokovi i sve ostalo što je specifično za područje Srema.
           Direktorka Turističke organizacije Opštine Stara  Pazova, Dragana Zoric Stanojković, podarila je svim posetiocima jedinstven doživljaj i zadovoljstvo kako su to učesnici i posetioci manifestacije prihvatili:
           - Ovom manifestacijom proslavili smo ljubav i sve ono što nam ona donosi. Ljubav prema domovini, ljubav prema kulturi, tradiciji, muzici, gastronomiji... Ove godine obeležavanje dana opštine za nas je imalo posebnu simboliku te smo se vratili u šezdesete na pazovački korzo. Gde su prve ljubavi započinjale, gde je bilo centralno mesto okupljanja mladih i svih meštana ne samo iz Stare Pazove već i okolnih mesta. Zadovoljna sam što su se sve generacije odazvale našem pozivu, posebno one koje su se nekada šetale pazovačkim korzoom. Zadovoljstvo je bilo videti i malo mlađe što nikada nisu imali priliku to da dožive i da uživaju u duhu starih vremena na jedan drugačiji, moderan način.

Više fotografija možete da pogledate na našoj Facebook stranici: https://www.facebook.com/topserbia.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com