Thu03282024

Poslednja izmena:11:54:17 AM

Back REPORTAŽE NAJAVA Međunarodni festival folklora za predstojeći vikend u Bečeju

Međunarodni festival folklora za predstojeći vikend u Bečeju

  • PDF
  • Prethodna
  • 1 of 2
  • Sledeća

           Šesti po redu Međunarodni festival folklora „Bečej folk fest“ počinje u petak, 13. avgusta i trajaće do ponedeljka 16. avgusta. Ljubitelji tradicionalne igre uživaće tih dana u Bečeju na Gradskom trgu.

           Na manifestaciji će i ovog puta, pored organizatora Кulturno-umetničkog društva „Đido” Bečej, biti predstavljeni učesnici iz više stranih zemalja: Ukrajine, Egipta i Makedonije. Učestvovaće i brojni eminentni folklorni ansambli iz Srbije.
           Pored četiri koncertne večeri, festival je obogaćen dodatnim programom u vidu defilea učesnika, koji šarenilo i egzotiku svojih nošnji, muzike, običaja prikazuju na ulicama Bečeja.
           Svi prisutni moći će da posete Etno bazar, pa i da pogledaju izložbu narodnih nošnji i rukotvorina, koje su simbol nematerijalne kulturne baštine i raznolikosti, a predstavljaju bogatstvo narodne nošnje etnokoreoloških oblasti Srbije.
           Festival je do sada ugostio brojne učesnike, ansamble 21 države sa četiri kontinenta, kao što su Meksiko, Кolumbija, Gruzija, Rusija, Francuska, Španija, Italija, Peru, Кipar, Rumunija, Mađarska, Češka, Slovenija, Hrvatska, Egipat i druge zemlje.
           Zahvaljujući „Bečej folk festu“ - Bečej, mirna vojvođanska varoš, postaje prestonica svetske kulture svakog avgusta. Zato vas sa velikim zadovoljstvom pozivamo da tih dana budete sa nama i da propratite ovu značajnu manifestaciju.
           „Bečej folk fest“ je pod pokroviteljstvom UNESК-a.

Marina Ćurčić
Poslovni sekretar Kud „Đido“ Bečej

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com